19 de gener de 2020 19/1/20

El bus metropolità millora les connexions de Llíria amb València i altres pobles de la comarca

  La Conselleria d'Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou mapa de transport públic per carretera de la zona nord-oest de l'Àrea Metropolitana de València. Amb este nou pla, el bus metropolità millora les connexions de Llíria amb València i altres pobles de la comarca, amb la incorporació de nous horaris i l'ampliació dels serveis ja existents.

  Una de les principals novetats és la creació de la línia L-10N que oferirà un servei nocturn, durant els caps de setmana, entre València i Llíria fins a les cinc de la matinada, combinant-se amb la línia 2 de Metrovalencia per a cobrir els trams en els quals no hi havia servei fins al moment.

  En addició, la línia 145 connectarà directament la capital del Túria amb el polígon de Carrasses, amb l'objectiu de poder donar servei als treballadors de les diferents empreses que se situen en el polígon. El servei compta amb una expedició al matí, que partix des de València a les 07.15 hores i té la seua arribada a Carrasses a les 07.55 hores, i una altra de vesprada que ix del polígon de Carrasses a les 17.10 hores i amb arribada a València a les 17.55 hores. Aquesta línia incorporarà parades a demanda a La Pobla de Vallbona, San Antonio de Benagéber, el Centre de Rehabilitació de Paterna o la parada de Facultats de Burjassot.

  D'altra banda, també es reforçaran les connexions comarcals, a través de les millores en la línia 7B, el nou servei comarcal entre Vilamarxant i l'Hospital de Llíria. Esta línia incorporarà trajectes durant els caps de setmana, amb dues expedicions per sentit cada dia i, a més, ampliarà l'horari del servei diari fins a les 22.00 hores, amb l'últim viatge de tornada que, fins ara, tenia lloc a les 19.45 hores. D'esta manera, es realitzaran en total 10 expedicions diàries d'anada i tornada de dilluns a divendres.

  El regidor de Serveis, Francesc Fombuena, ha valorat molt positivament estes millores en el servei de transport per carretera perquè “es millora la connexió amb els principals centres sanitaris d'àmbit concessional, amb els diferents centres d'atracció, com el Parc Tecnològic de Paterna, Heron City o El Osito; i amb el polígon industrial de Carrasses. Tot això, unit al propi servei local d'autobús urbà permetrà, en pocs mesos, que la ciutadania de Llíria dispose d'un servei de transport col·lectiu de viatgers molt complet”.

  ocultar
  El bus metropolità millora les connexions de Llíria amb València i altres pobles de la comarca
  Pujar