27 d’octubre de 2020 27/10/20

Mazzolari critica “la paràlisi” de Llíria amb només un 26,40% d'inversions executades en 2019 i la pèrdua de dos milions d'euros en subvencions

Mazzolari critica “la paràlisi” de Llíria amb només un 26,40% d'inversions executades en 2019 i la pèrdua de dos milions d'euros en subvencions - (foto 1)
  • La portaveu popular lamenta que “a pesar de les promeses del regidor d'Hisenda, Joanma Miguel, que pretén ser alcalde gràcies a un pacte de perdedors, encara no ha presentat cap document del pressupost de 2020”

  • Assegura que el Govern del PSOE i Compromís-MOVE és “el més car que Llíria ha tingut” perquè “no gestiona, perd subvencions y malgasta els diners”

  • Advertix Civera que “Llíria no és el seu caixer automàtic” i denúncia que “només en els mesos de novembre i desembre de 2019 s'han gastat més de 3.500 euros en viatges de regidors i els gastos en dietes de l'alcalde ascendix a 1.200 euros”

La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha criticat “la paràlisi” de Llíria amb només un 26,40% d'inversions reals executades en 2019 i la pèrdua de dos milions d'euros en subvencions.

Mazzolari s'ha pronunciat així durant el ple extraordinari, sol·licitat pels populars, per a debatre sobre l'estat de la ciutat. Així mateix, la dirigent popular ha advertit de la “notòria inoperancia” del Govern del PSOE i Compromís-MOVE i ha recordat que “en 2016 es va executar un 25,03% de les inversions, en 2017 un 19,20% i en 2018 un 9,43%”.

De la mateixa manera, ha criticat “l'incompliment reiterat de la llei respecte al termini d'aprovació del pressupost, des que governa l'esquerra cap any ho ha aprovat dins del termini i la forma escaient”. “El pressupost hauria d'estar aprovat definitivament abans del 31 de desembre. Tots els pressupostos des del 2016 es van aprovar a finals de febrer”.

Pressupost 2020 fora de termini  

“A pesar de les promeses del regidor d'Hisenda, Joanma Miguel, que pretén ser alcalde gràcies a un pacte de perdedors, encara no ha presentat cap document del pressupost de 2020”, ha advertit la portaveu popular, alhora que ha afegit que “la política en matèria de personal que està fent és la més desastrosa, ja que l'Ajuntament és un caos”.

Igualment, ha recordat que el PSOE i Compromís-MOVE va arribar al Govern municipal en 2015 amb una economia sanejada, “es van trobar amb un pressupost aprovat dins del termini i la forma escaient, dins del termini legal establit, 2,4 milions d'euros de romanent positiu de tresoreria i unes inversions programades amb projectes que tenen consignació econòmica, inversions que hui encara, després de cinc anys, han sigut incapaços de dur a terme, com són els vestuaris de la Ciutat de la Raqueta”.

Contenidors amb protecció antipànic

Respecte a l'execució de les obres, Mazzolari ha ironitzat que “en la legislatura anterior la menció d'honor va ser per a la plaça de Partidors, però en tan sols sis mesos del Govern d'esquerres, la menció d'honor cal donar-se'l al nou sistema de protecció antipànic dels contenidors de fem instal·lats en el municipi”.

Així, ha criticat la substitució dels contenidors soterrats pels de superfície i que han sigut engabiats amb tanques metàl·liques amb una sola obertura des de la calçada, la qual cosa provoca un perill per a la seguretat dels veïns i veïnes a l'haver d'eixir de la vorera. A més, ha criticat l'antiestètic per ser una cambra cuirassada i la falta de reubicació d'estos. A més, ha recordat que no han acabat ni una sola obra en termini, la qual cosa ha provocat la pèrdua de dos milions d'euros en subvencions finalistes.

El Canó “oblidat”

La portaveu popular ha lamentat que el Govern del PSOE i Compromís-MOVE encara no han finalitzat les obres de l'accés al poliesportiu El Canó quan “han tingut dos anys per a fer-ho” i tampoc han arreglat els forats dels camps del futbol després de quatre anys. També ha criticat “la falta de manteniment, ja que porten quatre mesos amb els vestuaris clausurats, posant en perill la salut dels usuaris per no fer una inversió seria” en el complex esportiu”.

Mazzolari ha denunciat que “el Govern d'esquerres diu no tindre diners per a invertir en El Canó però sí es destinen 580.000 euros per a fer uns camps de futbol nous en El Prat, que no són reglamentaris, que contribuïxen a dispersar les instal·lacions esportives municipals, dificultar la gestió de manteniment i augmentar els gastos”.

Quant a la regeneració urbana, ha qüestionat les obres del carrer Garcilaso, “una altra obra inacabada de què també han perdut la subvenció”, i del Programa de l'Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana (ARRU) , on van paralitzar 1,5 milions d'euros que podrien haver destinat a altres projectes, “van prometre que es destinaria part a la vivenda social, però no han fet ni una”. Les nou dependències de la Policia Local que havia d'haver-se acabat al setembre, encara no s'ha inaugurat mentres “la reubicació dels agents de policia ha sigut vergonyós”.

El Govern “més car”

En este sentit, ha assegurat que el Govern del PSOE i Compromís-MOVE “és el més car que Llíria ha tingut perquè no gestiona, perd subvencions, malgasta els diners amb obres incomprensibles, empra els diners comprant terrenys que podrien adquirir gratis com les parcel·les de RENFE i incrementa el cost de càrrecs públics un 70%”.

“En esta nova legislatura la seua prioritat ha sigut posar polítics en nómica, set regidors de 11”, hi ha assenyalat Mazzolari, qui ha advertit que els populars no qüestionarien esta decisió “si l'Ajuntament funcionara com cal, no es perderen subvencions i el treball isquera com cal”. Mazzolari ha afirmat que la carta de presentació del PSOE i Compromís-MOVE és una pèssima gestió perquè “fan tot el contrari del que prediquen, treballen d'esquena a la ciutadania, no parlen clar i no van de cara”.

En matèria social, la portaveu popular ha advertit que l'anunci estrela del Govern autonòmic de Ximo Puig i Mónica Oltra i del Govern municipal de Manolo Civera i Joanma Miguel per a la construcció d'un complex sociosanitari en el complex d'El Prat “ha quedat estrelat” i ha assegurat que “el més trist és que una de les reivindicacions històriques de Llíria, el centre de dia i la residència per a persones amb discapacitat, ha quedat en res”.

Servicis deficients i balafiament

Mazzolari ha qüestionat la gestió dels servicis municipals, com la brutícia dels carrers, el retall d'horaris i personal en l'Oficina d'Atenció Ciutadana, la desastrosa gestió de les concessions de les instal·lacions municipals i la refrigeració dels edificis municipals no funcionen bé, en definitiva, “es respira una falta d'atenció total en general”.

“Mentres açò passa, el Govern del PSOE i Compromís-MOVE es dediquen a promocionar-se, ja que no hi ha diners per al sopar de Majors en les festes de Sant Miquel però sí que per a pagar 4.800 euros en una retransmissió en diferit de les Campanades d'enguany per a autobombo de l'alcalde imposat per les forces d'esquerres Manolo Civera”, ha afirmat.

La presidenta popular ha advertit Civera que “Llíria no és el seu caixer automàtic”, i ha assegurat que “només en els mesos de novembre i desembre de 2019 s'han gastat més de 3.500 euros en viatges de regidors, a més dels gastos en concepte de dietes per locomoció i manutenció de l'alcalde Manolo Civera, que en 2019 ascendix a 1.200 euros, incomprensible quan es trasllada amb cotxe oficial de l'Ajuntament o amb la Policia Local”.

Finalment, Mazzolari ha exigit al Govern d'esquerres que “isquen de l'autocomplaença perquè quan van arribar en 2015 ja es van trobar un polígon industrial preparat perquè entraren empreses, un Hospital en funcionament a pesar que sempre van estar en contra de la seua arribada, els terrenys per als nous IES Camp de Túria i el nou col·legi de primària cedits a l'Ajuntament per a començar a construir i un romanent positiu de tresoreria de 2,4 milions d'euros”.

Pujar