15 d’octubre de 2019 15/10/19

Llíria s’adherix a la Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere

Llíria ha decidit sumar-se a la Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere de la Diputació de València, després que la corporació de l’Ajuntament de Llíria aprovara l’adhesió a esta xarxa al ple municipal. D’esta manera, el municipi s’incorpora a un organisme que pretén millorar en la prevenció, detecció i eliminació de qualsevol forma de violència contra les dones.

Segons la regidora de Polítiques Inclusives i Benestar Social, Vallivana Murgui, esta xarxa defensa “el treball conjunt dels organismes implicats, amb una acció coordinada i transversal que ens permetrà reforçar els programes que ja oferim, des de l’Àrea d’Igualtat i Polítiques Inclusives. A més, amb una aplicació homogènia dels criteris d’actuació en els diferents nivells de l’administració, podrem intervindre amb major rapidesa i eficàcia”.

Amb el compromís de la coordinació entre municipis, es podrà, entre altres qüestions, afavorir l’intercanvi d’experiències de disseny i execució d’accions en l’àmbit local, identificar i difondre les bones pràctiques en la lluita contra la violència de gènere o impulsar l’aplicació de protocols d’actuació que desenvolupen, concreten i adeqüen la realitat municipal a les actuacions provincials.

Per altra banda, com a conseqüència de l’adhesió a esta xarxa, Llíria disposarà de ferramentes de suport en l’àmbit consultiu, amb ajudes tècniques per tal d’elaborar programes, mesures i accions per eradicar la violència de genere; i, també, en l’àmbit pressupostari amb la creació d’un fons de recursos comuns per als municipis, la cerca de finançament conjunt entre membres o la possibilitat d’accedir a diferents línies d’ajudes de la Diputació exclusives per als municipis que hi formen part.

La Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere es regula a través de l’Assemblea General, amb membres de la Diputació de València i els alcaldes o alcaldesses dels municipis membres i compta amb el suport i col·laboració de dos òrgans de treball permanent: una comissió d’experts i una secretaria tècnica.

ocultar
Llíria s’adherix a la Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere
Pujar