elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP de Llíria rebutja els pressupostos del 2022 perquè són “irreals” i advertix de la necessitat de revisar la plantilla de personal per a atendre les necessitats del municipi

  • La portaveu popular Reme Mazzolari recorda que “enguany han executat un 17,25% de les inversions que van prometre i van traure un préstec bancari per a este fi que ara paguem tots”

La portaveu del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha defés que els pressupostos per a l'exercici 2022 del Govern del PSOE i Compromís-MOVE són “irreals” i ha advertit de la necessitat de revisar la plantilla de personal per a “atendre les necessitats del municipi”. Així, el Grup Municipal del PP ha rebutjat els comptes, per un import de 36.659.102,90€, perquè “no ens els creiem”.

Així mateix, la portaveu popular ha recordat que “enguany han executat un 17,25% de les inversions que van prometre i van traure un préstec bancari per a este fi que ara paguem tots” i ha afegit que “no servix per a res escriure compromisos si després no ho van a cumplir”. A més, ha lamentat que “el Govern d'esquerres diu que rescataran persones, però la realitat és molt diferent, fan molts anuncis i quasi no els executen”.

Mazzolari ha criticat que “tot el que anuncia el Govern del PSOE i Compromís-MOVE sona bé, regala a l'orella, però es queda en música celestial, perquè al final no es fa res”. Així, ha demanat una baixada d'impostos, ja que en el romanent es pot estudiar una reducció de la pressió fiscal i ha criticat que “a més que no ho fan presumixen d'això com la taxa d'arreplega de poda”.

“S'atrevixen a parlar de servicis de qualitat, però de veritat se'l creuen? Perquè nosaltres el que veiem és que Llíriia està bruta, l'administració no atén el veí, si ve ací es troba amb la porta tancada o se'n va com ha vingut, sense cap solució, i la inseguretat en els carrers cada vegada és més amb robatoris, okupaciones il·legals, ...”, hi ha assenyalat.

La dirigent popular ha advertit que han consignat en el pressupost 100.000€ per al Fons de Contingència, una quantitat irrisòria tenint en compte que enguany només en interessos de demora per la inactivitat de l'administració ja són prop de 180.000€.

Mazzolari ha defés que “els populars apostem per abaixar els impostos i taxes i donar millors servicis” i ha criticat que el PSOE i Compromís-MOVE “ni treballen ni gestionen, per això perden subvencions, no executen les inversions, perquè enguany tanquen l'exercici amb un 17,25%, menys que mai, a més incrementen els gastos de personal i destinen més d'un milió d'euros per a Cultura i Festes i més de 50.000EUR per a colònies felines”.

Plantilla de personal

La dirigent popular ha advertit que “la plantilla de personal que han portat al ple per a la seua aprovació el Govern del PSOE i Compromís-MOVE està “sobredimensionada” i “no s'ajusta a les necessitats actuals” del Consistori edetà.

“En sis anys han sigut incapaços de fer una revisió completa de la relació de llocs de treball i únicament s'han limitat a fer modificacions a la carta totalment interessades incrementant el cost del personal fins a arribar als actuals 12.585.710€, la qual cosa representa un 52% del pressupost, deixant fora la inversió Edificant”, ha explicat.

Mazzolari ha qualificat d’“insostenible” la situació perquè “sobren llocs de treball com el director de RRHH quan ja hi ha un TAG de personal; la plaça de viceinterventora quan ja hi ha interventora i TAG de patrimoni i personal; sobra el tècnic superior coordinador d'urbanisme si es mantenen tres arquitectes, un per a l'ARRU i dos TAG d'urbanisme, és a dir, dos advocats en urbanisme”.

“Hi ha més tècnics que mai i es fa menys que mai” ha lamentat la portaveu popular, qui ha afegit que “no es trauen les llicències a temps, no es justifiquen les subvencions o es perden i, a més, totes les regidories tenen una partida per a contractar estudis i treballs tècnics”, ha indicat.

Mazzolari ha advertit que “falta més dotació d'agents a la Policia Local perquè es puga donar un bon servici a la ciutadania” i ha remarcat que “falta una revisió global de la plantilla i la seua adequació a les necessitats actuals, no incrementant el cost sinó buscant l'optimització dels recursos municipals”.

Pujar