elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria prepara un projecte de proveïment d'aigua potable per a les urbanitzacions de la zona nord-oest

Llíria prepara un projecte de proveïment d'aigua potable per a les urbanitzacions de la zona nord-oest
  • L'Ajuntament i Aqualia han elaborat un pla de nous proveïments que s'executarà per fases durant els pròxims 15 anys

La Regidoria del Cicle de l'Aigua de l'Ajuntament de Llíria, en col·laboració amb l'empresa concessionària Aqualia, han elaborat un pla de nous proveïments per a les zones residencials de Llíria, amb la finalitat de poder garantir uns subministraments de qualitat a les persones que resideixen a les urbanitzacions del municipi.

“És pla s'executarà per fases durant els pròxims 15 anys, i constitueix un avanç molt important ja que existeixen desenes de nuclis de població que continuen mancant de subministrament d'aigua potable”, ha explicat la responsable de l'àrea, Elena Jiménez. Ja estan en marxa els treballs per a desenvolupar la xarxa de proveïment, que abordaran, en esta primera fase, les labors d'ampliació del subministrament de la zona nord-oest, que comprén totes les urbanitzacions que discorren al costat del Camí Vell de Chelva.

Així mateix, l’edila també ha indicat que “s'ha encarregat un projecte de xarxa conductora que donaria servei des de la urbanització Montecollado fins a Carabassí, cobrint també les urbanitzacions situades en l'eix paral·lel a l'autovia CV-35, com Sant Miquel, Montaragó i Moncatí-Bonaire”.

“Esta canalització servirà per a després poder ampliar en successives fases el subministrament a altres zones del municipi més allunyades, que no tenen possibilitat de captar nous subministraments i hauran de proveir-se de la xarxa general, com Les Mallades, La Quebrassa, Basseta de la Guillema o Corral de Paper”, ha manifestat Jiménez.

El consistori té previst aprovar el projecte per a la zona nord-oest en les pròximes setmanes, per a, així, iniciar la licitació de les obres durant les primeres dates del 2022. Una vegada concloguen estos treballs, es podran escometre les connexions sectoritzades a les diferents urbanitzacions d'este nou ramal d'aigua potable.

Jiménez ha indicat que esta iniciativa “millorarà la qualitat de vida d'estes urbanitzacions, dotant-les de nous serveis i avançant en el desenvolupament urbà d'estes, donant compliment a les reivindicacions veïnals”. “Ens permetrà establir les bases per a ampliar una xarxa de subministrament que aborde el problema de proveïment en les zones residencials de fora al nucli urbà”, ha indicat l’edila.

Pujar