21 de gener de 2021 21/1/21

Llíria licita les obres de restauració de la muralla i torre del Pont del Vidre

Llíria licita les obres de restauració de la muralla i torre del Pont del Vidre - (foto 1)

  Llíria abordarà la rehabilitació de la torre-portal del sector de muralla coneguda com el portal del Pont del Vidre amb a una inversió de 200.000 euros, cofinançada al 50% per la Diputació de València, després que l'Ajuntament haja licitat les obres d'este projecte, que permetrà abordar els treballs de restauració, consolidació i recuperació de la trama urbana de la Vila Vella.

  L'execució d'esta actuació portarà endavant la restauració de la muralla, la consolidació de la torre, l'obertura d'un nou accés a la Vila Vella i la reurbanització del tram de vial del carrer Sant Joan de Mata. Totes estes accions permetran la finalització de l'Actuació Aïllada nº 2 del Projecte integral de Rehabilitació de la Vila Vella (PEPRI) aprovat en la dècada dels anys 1990.

  Segons el regidor de Cultura i Patrimoni Històric, Paco García, esta intervenció "ha sigut prioritària i s'ha comptat sempre amb l'opinió dels veïns i propietaris de la zona, que han demanant en reiterades ocasions la finalització de les obres i la recuperació de la trama urbana amb la incorporació de l'entrada a través de la torre".

  Esta serà la tercera actuació que s'execute sobre el Portal del Vidre, després de les actuacions realitzades els anys 2001 i 2013, que van permetre la urbanització de la zona del carrer Joan d'Àustria i la consolidació de l'edifici.

  "Esperem que esta nova actuació siga la definitiva per recuperar este espai tan emblemàtic de la Vila Vella, consolidant la trama històrica i vertebrant l'accessibilitat a este barri tan emblemàtic de la localitat de Llíria" ha conclòs l'edil edetà.

  La torre-portal del Pont del Vidre forma part de la trama de muralla medieval de Llíria i, per tant, compta amb la condició de Bé d'Interés Cultural (BIC) en la categoria de Monument Defensiu. Este portal està inclòs en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Pla Especial de Protecció i Reforma de la Vila Vella (PEPRI).

  Pujar