20 de setembre de 2020 20/9/20

Llíria instal·la 17 “Punts Eco” per a millorar la recollida selectiva de residus

Llíria instal·la 17 “Punts Eco” per a millorar la recollida selectiva de residus - (foto 1)

  L'Ajuntament de Llíria, a través de la Regidoria de Sostenibilitat, ha realitzat la instal·lació de 17 “Punts Eco” en diferents urbanitzacions i nuclis del terme municipal. L'objectiu és millorar la recollida selectiva de residus, amb zones degudament condicionades i amb major comoditat per a les persones usuàries.

  Segons l’edila de Sostenibilitat, Elena Jiménez, el servei “dona compliment a una demanda veïnal, amb la qual apostem per continuar impulsant la dotació de nous serveis de recollida de residus per al veïnat que viu a les urbanitzacions i, amb ells, preservar el medi ambient”.

  En estos punts, la ciutadania trobarà contenidors d'envasos, de vidre, paper i cartó on depositar els residus especials que no es recullen en el tradicional contenidor verd. Per a esta fi, s'ha dut a terme la construcció de bases de formigó per a albergar els diferents tipus de contenidors, de manera que es convertisquen en punts nets i correctament delimitats.

  En este sentit, es recomana utilitzar els “Punts Eco” per a depositar residus especials en xicotetes quantitats, ja que per als de major volum es disposa del servei de l’Ecoparc. A més, estos punts serviran com a complement al servei de recollida a domicili de RSU, que es manté en les mateixes condicions.

  Cadascun dels 17 “Punts Eco” compta amb un panell informatiu amb tots els serveis que el Consistori oferix per a la recollida de voluminosos, andròmines i estris, Ecoparc i restes vegetals.

  La idea, com apunta Jiménez, és anar ampliant estos punts “a més parts i urbanitzacions del municipi, per a generar centres bàsics de recepció selectiva, acostar el servei a l'usuari i facilitar la reutilització de residus municipals per a tractaments posteriors”.

  Pujar