elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria demana que els fons de la UE arriben a les Entitats Locals

Llíria demana que els fons de la UE arriben a les Entitats Locals
  • El ple de la corporació aprova la proposta per unanimitat de tots els grups

El tinent d'alcalde de Llíria, Paco García Latorre, va defendre en el ple la proposta d'instar al Govern de Coalició d'Espanya perquè els 140 mil milions d'euros del Fons de recuperació de la UE per a finançar la reconstrucció de les economies dels països membres, arribe també a l'esfera municipal.

Segons García, les entitats locals són una anella clau en la reactivació econòmica i social. Són les administracions junt amb les CCAA que més han contribuït a pal·liar els efectes de la crisi sanitària.

El govern de Coalició ha de cooperar i distribuir les ajudes de manera proporcionada entre les tres administracions, estatal, autonòmica i local, ja que de les tres depèn el poder establir un pla de reconstrucció que mantinga l'estabilitat econòmica, laboral i de prestacions socials.

L'edil de Llíria afig que, la participació de les Entitats Locals, com a expressió del principi de subsidiària, deu veure's com un element actiu i determinant de l'èxit de les polítiques públiques en la superació dels efectes adversos de la pandèmia en l'orde social i econòmic. El factor de proximitat facilita la màxima agilitat per a arribar tant a tot el territori com a tots els ciutadans.

Pujar