elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria convoca el X Concurs d'Arròs amb Bledes

  Els productes tradicionals i la gastronomia de Líria són els protagonistes del X Concurs d'Arròs amb Bledes, que es celebrarà el pròxim 19 de novembre al restaurant Porta de l'Aigua. La Regidoria de Comerç i Turisme recupera la fórmula del certamen amb cuiners professionals, amb l'objectiu de potenciar la difusió d'un dels plats més característics de la gastronomia de la localitat.

  Els participants, que han de ser professionals del sector de la restauració, competiran cuinant dos plats. Per una banda, hauran d'elaborar l'arròs amb bledes, seguint la recepta tradicional amb arròs, bledes, oli, ceba, tomaca, all, pebre roig dolç, fesols, sal, safrà, creïlla i, de forma opcional, caragols. I, per altra banda, cuinaran una peça de postres de creació lliure, amb la tradicional carabassa lliriana com a element protagonista.

  Segons el regidor de Comerç i Turisme, Paco García, el concurs evidencia "el potencial de la gastronomia edetana com a atractiu turístic. Llíria no sols presenta una inigualable riquesa monumental, sinó que oferix als visitants la possibilitat de viure una experiència completa amb infinitat d'elements, en què la gastronomia ocupa un lloc fonamental".

  El X Concurs d'Arròs amb Bledes comptarà amb un jurat, format per crítics gastronòmics i reconeguts professionals del sector, que tindran el repte d'elegir el millor arròs en bledes i el millor dolç amb carabassa. Per cadascun dels plats, es repartiran tres premis, amb una dotació econòmica de 750, 400 i 200 euros, respectivament.

  Les inscripcions per al concurs estan obertes fins el pròxim 14 de novembre a les 14.00 hores, encara que les places són limitades i es prioritzarà l'ordre d'inscripció. Esta es pot realitzar a través del correu electrònic adl@lliria.es o, físicament, a l'Agència de Desenvolupament Local a les oficines municipals situades a la plaça Major.

   

  Pujar