5 de desembre de 2020 5/12/20

Llíria celebra la festivitat de Sant Vicent amb una multitudinària rogativa

Llíria celebra la festivitat de Sant Vicent amb una multitudinària rogativa - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Llíria celebra la festivitat de Sant Vicent amb una multitudinària rogativa - (foto 2)

  Conta la tradició que el 30 d’agost de 1410, el pare Vicent Ferrer va acabar amb la llarga sequera que patia el poble de Llíria. 609 anys després, la ciutat continua recordant el Miracle de l’Aigua, amb la multitudinària rogativa que, un any més, ha congregat a milers de persones al parc de Sant Vicent, en una de les festes més arrelades i populars de la localitat.

  L’alcalde Manolo Civera i la resta de components de la Corporació municipal també han acompanyat la imatge del sant en la seua peregrinació cap a l’ermita, acompanyant els representants de la Confraria de San Vicent Ferrer i la Majoralia dels “Sis segles d’una devoció” que, dintre de l’Any Jubilar Vicentí, commemora el 600 aniversari de la mort del dominic valencià.

  Amb motiu d’esta efemèride, la rogativa ha eixit des de l’església de la Sang, des del mateix temple d’on va partir la comitiva, encapçalada per Sant Vicent Ferrer, l’any 1410. Després de recórrer alguns dels carrers del nucli urbà, la rogativa ha arribat al parc de Sant Vicent, on milers de llirians i llirianes han disfrutat de l’esmorzar amb amics o familiars.

  Un dels moments més importants de la jornada ha tingut lloc després de la missa major; quan s’ha produït la benedicció de les aigües, junt a l’olivera on el dominic va predicar l’any 1410 i des d’on va fer brollar l’aigua, segons conta la tradició del miracle.

  En arribar la rogativa al poble, al barri del Pla de l’Arc, s’ha viscut l’emotiu encontre entre les imatges de Sant Vicent i Sant Miquel, els dos patrons de la localitat; que, una vegada junts, han continuat el camí cap a la parròquia de l’Assumpció.

  La festivitat de Sant Vicent Ferrer s’ha tancat amb l’actuació de l’orquestra La Mundial i una paella gegant. Per tercer any consecutiu, la plaça Major ha sigut el lloc d’encontre per a famílies i amics que han disfrutat també d’esta part lúdica de la jornada.

  Les festes en honor a Sant Vicent Ferrer continuaran fins al pròxim diumenge 5 de maig, amb una àmplia programació d’acte religiosos i culturals.

  Pujar