1 de desembre de 2020 1/12/20

Llíria bonificarà l'impost de circulació als vehicles elèctrics

  • La mesura pretén fomentar l'ús de mitjans de transport no contaminants

L'Ajuntament de Llíria ha modificat l'ordenança fiscal reguladora de l'impost de vehicles de tracció mecànica amb la finalitat de fomentar l'ús de mitjans de transport menys contaminants.

D'esta manera, l'acord plenari de modificació establix una bonificació en la quota del 75% per als turismes elèctrics. Per al cas dels vehicles híbrids, estos tindran en l'impost una reducció del 50%.

A més, els cotxes de nova matriculació que utilitzen com a carburant gas natural liquat o gas natural comprimit, gaudiran d'una bonificació en la quota del 40% durant els cinc primers anys.

També gaudiran d'esta compensació i per est període, els vehicles que s'adapten per a la utilització com a carburant de gas natural liquat o gas natural comprimit, quan estefóra diferent del que li corresponga segons la seua homologació de fàbrica i previ compliment de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) prevista en la legislació vigent.

Sobre esta mesura, el regidor d'Hisenda, Joanma Miguel, ha volgut destacar que des de l'Ajuntament de Llíria “tenim un ferm compromís en la lluita contra el canvi climàtic, perquè des de l'àmbit local també podem promoure diferents accions que contribuïsquen a la sostenibilitat del nostre medi ambient, facilitant entre els nostres veïns la mobilitat elèctrica  i l'ús d'energies renovables”.

Pujar