30 de març de 2020 30/3/20

Llíria acull la jornada "La movilidad eléctrica frente al cambio climático"

Llíria acull la jornada "La movilidad eléctrica frente al cambio climático" - (foto 1)
  • La trobada reunix prop de 30 vehicles elèctrics per a divulgar els beneficis d'este tipus de transport no contaminant

MÉS FOTOS
Llíria acull la jornada "La movilidad eléctrica frente al cambio climático" - (foto 2)
Llíria acull la jornada "La movilidad eléctrica frente al cambio climático" - (foto 3)
Llíria acull la jornada "La movilidad eléctrica frente al cambio climático" - (foto 4)

L'edifici Multiusos de Llíria ha acollit este matí la jornada "La movilidad eléctrica frente al cambio climático", organitzada per l'Ajuntament de la localitat, el nou portal divulgatiu de projectes de mobilitat amb energies renovables movilidadrenovable.com, i per l'empresa i-DE de el Grupo Iberdrola.

A més, s'ha celebrat una trobada nacional de vehicles elèctrics enfront del canvi climàtic, que ha reunit a prop de 30 d'este tipus de cotxes, amb la finalitat de divulgar els beneficis de la mobilitat elèctrica i l'ús de les energies renovables, integrant així solucions a la ciutat intel·ligent enfront d'un problema de tots com és el canvi climàtic.

L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha participat en la inauguració de la jornada al costat del seu director Javier Cervera, fundador del portal divulgatiu Movilidadrenovable.com, i el president de l'Associació d'empreses valencianes del sector de l'energia (AVAESEN), Marcos Lacruz.

En esta, s'han abordat continguts sobre tres conceptes que estan molt presents enguany en el debat social: el canvi climàtic, el vehicle elèctric i l'energia fotovoltaica.

“Els tres s'interrelacionen per a arribar a un fi desitjable per a la nostra societat, aconseguir una mobilitat sostenible per al medi ambient, i que esta es recolze en l'ús de les energies renovables. L'entorn més pròxim al ciutadà és la ciutat, i on la mobilitat es produeix principalment, per la qual cosa el concepte de Smart City integra també els tres anteriors”, ha explicat Manolo Civera.

La primera ponent de la jornada, Elvira Carles, directora de la Fundación Empresa y Clima ha parlat de la importància de les dades que demostren l'avanç del canvi climàtic, i com les empreses i els governs poden legislar i decidir lluitar contra ell.

El segon, Gabriel Butler, CEO de la companyia valenciana Genia Global Energy, ha explicat detalladament com l'energia solar, i en concret la fotovoltaica, ha vingut per a quedar-se i com el seu creixement, que ja és ferm, encara té un gran recorregut de la mà de grans centrals de generació i de centenars de milers d'instal·lacions d'autoconsum.

La tercera ponent, Mª Clara López, de l'empresa i-DE del Grupo Iberdrola ha  remarcat l'important que és aglutinar tots estos nous usos i avanços en un creixement ordenat de la ciutat que permeta la seua integració, el concepte innovador de la Smart City.

Finalment, es va comptar amb la intervenció de Javier Tomás, director de la Universitat Corporativa de l'empresa valenciana Power Electronics, qui va presentar el seu nou llibre “Todo lo que debes saber sobre el coche eléctrico”, i va parlar detalladament dels beneficis d'este.

Després de la jornada, els usuaris dels vehicles elèctrics van circular per la població de Llíria per a mostrar als seus ciutadans els diferents models que ja estan disponibles en el mercat.

Pujar