3 de juny de 2020 3/6/20

L'Ajuntament de Llíria sol·licita ajudes estatals per a actuar en el parc i l'ermita de Sant Vicent

L'Ajuntament de Llíria sol·licita ajudes estatals per a actuar en el parc i l'ermita de Sant Vicent - (foto 1)

  L'Ajuntament de Llíria, a través del diputat del Grup parlamentari Popular en el Congrés Juan Vicente Pérez, ha registrat una Proposició no de Llei per a instar el Govern d'Espanya a col·laborar en els actes programats amb motiu de l'Any Vicentí i en la restauració de l'ermita de Sant Vicent.

  L'alcalde Manolo Civera s'ha reunit també hui a Madrid amb els parlamentaris del Grup Socialista José Luis Ábalos i de Compromís Joan Baldoví, per a demanar el suport de tots ells a esta iniciativa. El primer edil ha estat igualment acompanyat per regidors del Govern local i el prior i el president de la Confraria de Sant Vicent Ferrer de Llíria, Vicente Cerezo i Antonio Castellano.

  Manolo Civera ha explicat que esta petició per a obtindre els recursos econòmics necessaris per a estes actuacions, "s'emmarca també dins de l'estratègia de promoció turística de tot l'espai del parc de Sant Vicent, en un exercici a més molt especial, ja que entre 2018 i 2019 es commemora el 600 aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer, en una celebració que s'estendrà a molts punts de la Comunitat Valenciana per la rellevància en la nostra història i tradicions culturals i religioses d'este dominic universal".

  "Des de l'Ajuntament de Llíria i junt amb la Confraria també volem impulsar una important programació d'activitats per a festejar este Any Vicentí", ha afegit.

  Igualment, "es fa necessari intervindre en la rehabilitació de l'ermita i en la regeneració de tot l'entorn natural, un pulmó verd de la província de València i un tresor que tenim els llirians", hi ha assenyalat l'alcalde edetà.

  De fet, "en el procés de participació popular del projecte Meravelles Llirianes per a triar els nostres elements patrimonials més destacats, l'ermita i la font de Sant Vicent va ser el més votat, la qual cosa demostra la gran estima que tenim per este espai únic de Llíria", ha manifestat Manolo Civera.

  Pujar