elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Llíria rep el projecte del nou IES Camp de Túria

L'Ajuntament de Llíria rep el projecte del nou IES Camp de Túria
  • La inversió d'esta nova infraestructura educativa serà de 10 milions d'euros i comptarà amb un edifici en tres blocs i una superfície construïda de 8.700 m²

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Llíria rep el projecte del nou IES Camp de Túria - (foto 2)
L'Ajuntament de Llíria rep el projecte del nou IES Camp de Túria - (foto 3)
L'Ajuntament de Llíria rep el projecte del nou IES Camp de Túria - (foto 4)

La capital del Camp de Túria ja compta amb el projecte d'execució del nou IES Camp de Túria, que se situarà a la zona de Mura, en substitució de l'actual institut situat junt amb el Parc Silvestre d’Edeta.

Segons ha explicat el regidor d'Infraestructures Educatives de l'Ajuntament de Llíria, Paco García, “amb una inversió de 10 milions d'euros i una superfície construïda de 8.722 metres quadrats, en una parcel·la cedida per l'Ajuntament de Llíria d'uns 20.000 m², la ciutat comptarà amb un nou equipament educatiu de Secundària i Batxillerat, després de més de 30 anys des que es va construir l'últim institut a la localitat”.

L'empresa adjudicatària, Bertolín SAU, va fer entrega esta setmana, segons estipulacions del contracte signat amb l'ajuntament, del projecte d'execució del nou IES Camp de Túria.

L'alcalde de la localitat, Joanma Miguel, juntament amb l'edil d'Infraestructures Educatives i els tècnics municipals, s'han reunit amb representants de l'empresa Bertolín per a repassar el programa de treball i els compromisos per a portar avant la construcció d'este nou edifici finançat dins del Pla Edificant per la Conselleria d'Educació. Està previst que les obres puguen iniciar-se a la fi de 2021.

Per a l'alcalde de Llíria, “este nou institut suposarà una fita en la història educativa de la localitat i una de les majors inversions que el municipi executarà en esta legislatura, a més de generar un nou espai del qual podran disfrutar les noves generacions d'estudiants de la localitat. Així, es podran renovar les obsoletes instal·lacions de l'actual Camp de Túria, per a aconseguir altres més modernes, eficients i còmodes”.

Per la seua banda, l'edil Paco García ha destacat que el nou IES Camp de Túria “comptarà amb un model d'eficiència energètica, més respectuós amb la naturalesa i el medi ambient”. L'equipament estarà distribuït en tres blocs rectangulars i en dues plantes, on s'albergaran zones per a aules, seminaris, zones comunes, consergeria, lavabos, despatxos, biblioteca, cafeteria, patis exteriors, poliesportiu i pistes esportives a l'aire lliure.

Pujar