6 de juny de 2020 6/6/20

L'Ajuntament de Llíria invertirà prop de 250.000 euros en la construcció de nous nínxols

L'Ajuntament de Llíria invertirà prop de 250.000 euros en la construcció de nous nínxols - (foto 1)
  • Hui ha iniciat el trasllat de les restes que es trobaven en la part afectada per l'ensulsiada d'una paret en el cementeri municipal

La regidora de Serveis, Fina Torrijo, ha anunciat que l'Ajuntament de Llíria invertirà prop de 250.000 euros en la construcció de nous nínxols al cementeri municipal. “Esta actuació servirà per a ampliar el recinte davant noves sol·licituds i per a traslladar les restes que es troben en edificacions antigues més deteriorades”, ha assenyalat.

Igualment, l’edila ha explicat que els tècnics municipals “estan treballant actualment en la redacció del plec de licitació del projecte que preveu la construcció de més de 240 nínxols nous”. Esta inversió es finançarà amb romanents propis i amb fons dels plans de la Diputació.

D'altra banda, Fina Torrijo, ha informat que, després dels tràmits burocràtics que es van posar en marxa la setmana passada de manera urgent quan es va produir el problema, “hui s'ha pogut iniciar el trasllat de les sepultures que es van vore afectades per l'afonament d'una paret al carrer del Remei al cementeri municipal i també de les quals estava previst dur a terme este mateix any”. En concret es realitzarà l'exhumació i immediata reinhumació de les restes situades en els nínxols del número 32 al 50 d'esta via.

L'Ajuntament de Llíria ha publicat en el tauler d'anuncis de la web municipal una resolució amb els dies i horaris en els quals es realitzarà l'exhumació en cada cas. Estos treballs es desenvoluparan fins al pròxim 14 de maig.

No obstant això, el consistori està comunicant als titulars dels drets funeraris la informació sobre el trasllat de les restes dels seus familiars, en el supòsit que vulguen estar presents i, a causa de l'Estat d'Alarma, únicament podran assistir dues persones amb les degudes mesures de protecció.

L'ajuntament respectarà en la nova ubicació del nínxol l'ordre inicial. A més, als titulars se'ls donarà nova cartilla amb la seua situació i no hauran d'abonar cap quantitat ni pel trasllat ni pel nínxol nou.

Pujar