29 de gener de 2020 29/1/20

L’Ajuntament de Llíria executarà la urbanització dels vials d’accés al nou institut i el col·legi de Mura

L’Ajuntament de Llíria executarà la urbanització dels vials d’accés al nou institut i el col·legi de Mura - (foto 1)

  Amb una dotació econòmica de 865.540 euros, l'Ajuntament de Llíria realitzarà enguany les obres d'urbanització dels vials d'accés als nous centres educatius de Mura, que permetran ubicar en esta zona del nucli urbà el nou IES Camp de Túria i el tercer col·legi públic amb el que comptarà la localitat.

  La licitació d'estes obres es completarà en les pròximes setmanes, raó per la qual l'alcalde de Llíria, Manolo Civera, s'ha mostrat molt satisfet, ja que "serviran per abordar uns projectes fonamentals per la nostra localitat i, especialment, per a la comunitat educativa".

  "L'execució de estos treballs suposa el pas previ indispensable per a la construcció de les noves instal·lacions de l'IES Camp de Túria i del nou col·legi públic de la nostra ciutat, que permetrà donar resposta a les necessitats de la població educativa, ampliant l'oferta de places escolars i reduint així la ràtio actual per aula. D'esta manera, seguim apostant per la millora de les infraestructures educatives de la nostra localitat", ha assenyalat l'alcalde.

  L'Ajuntament adjudicarà pròximament les obres d'urbanització del vial perimetral que separa els dos centres, en l'àmbit del PAI SER-4-Camí de Mura. Esta actuació compta amb un pressupost de 567.681 euros. A més, en breu es traurà a licitació el projecte complementari d'urbanització dels vials, que ampliarà la rodona i el tram viari del carrer Camí de Mura, a més de resoldre el desviament al camí agrícola del sector. Estes obres, amb una dotació de 297.859 euros, tenen un termini d'execució de sis mesos.

  Actualment, el Consistori edetà està realitzant els treballs arqueològics d'excavació del nou vial perimetral que connectarà el carrer Camí de Mura amb el de Bétera, amb una inversió de 95.000 euros. Els treballs s'estan centrant en l'excavació i neteja d'antigues pedreres i en el seguiment de les obres d'urbanització necessàries.

  L'Ajuntament de Llíria disposa ja dels dos projectes bàsics de construcció dels dos centres que ha presentat al Pla Edificant de la Generalitat. El nou IES Camp de Túria està valorat en 9,9 milions d'euros i el col·legi públic en més de 6 milions.

  Manolo Civera ha anunciat que "es licitaran enguany els dos projectes d'execució de les noves infraestructures educatives i tenim previst que puguen estar en funcionament per al curs 2021-2022".

  Pujar