elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Llíria entrega les seues Distincions Ho norífiques 2021

L'Ajuntament de Llíria entrega les seues Distincions Ho norífiques 2021
  • Les persones i institucions guardonades han sigut José Manaut, Francesc V. Bláz quez, la Mancomunitat del Camp de Túria, la comunitat educativa local i Manuel Civera

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Llíria entrega les seues Distincions Ho norífiques 2021 - (foto 2)
L'Ajuntament de Llíria entrega les seues Distincions Ho norífiques 2021 - (foto 3)
L'Ajuntament de Llíria entrega les seues Distincions Ho norífiques 2021 - (foto 4)
L'Ajuntament de Llíria entrega les seues Distincions Ho norífiques 2021 - (foto 5)
L'Ajuntament de Llíria entrega les seues Distincions Ho norífiques 2021 - (foto 6)
L'Ajuntament de Llíria entrega les seues Distincions Ho norífiques 2021 - (foto 7)

L'Ajuntament de Llíria va entregar, en la vesprada d'ahir, les seues Distincions Honorífiques 2021, en un acte celebrat en el teatre de la Unió Musical. Les persones i institucions guardonades en esta edició han sigut José Manaut a títol pòs tum, Francesc V. Blázquez, la Mancomunitat Camp de Túria, Manuel Civera, i cadascun dels centres que componen la comunitat educativa local: CIEM Unió Musical, Col·legi Santa Ana, Col·legi Francisco Llopis Latorre, Col·legi El Prat, IES Camp de Túria i IES Laurona.

L'alcalde, Joanma Miguel, va destacar que estes persones i entitats, “des de diferen ts àmbits com l'art, l'educació, l'esport o el servei a la ciutadania des de les administracions públiques, han contribuït enormement al desenvolupament del nostre municipi, per a fer de Llíria una ciutat més millor, amb una societat més plural, igualitària, integradora i solidària de la qual sentir-nos orgullosos”.

GUARDONATS

Josep Manaut Viglietti (Fill Predilecte a títol pòstum)

La seua filla Stella Manaut va recollir la distinció a este artista nascut a Llíria en 1898 i que enguany es compleix el 50 aniversari de la seua defunció a Madrid. José Ma naut, un dels deixebles predilectes de Sorolla, va desenvolupar una gran labor com a do cent i artista i es va convertir en un intel·lectual fortament compromés amb la societat a tra vés de la formació, la cultura i la ideologia.

La seua obra permet realitzar un viatge pels moments clau de la història d'Espanya del segle XX, plasmant l'educació artística i la cultura de la Segona República, la repressió de la Guerra Civil i la vida a la presó amb el corresponent exili interior. Els 330 dibuixos rea litzats en les presons en les quals va estar reclòs, juntament amb els diaris que recullen les seues tremendes sensacions, suposen el document gràfic i escrit més important i exhaustiu de l'interior de les presons franquistes, i que va ser plasmat en el llibre "Las horas muertas", editat al 2017.

Considerat un dels artistes més complets de la seua època, els seus últims anys els va viure entre la Malva-rosa i Llíria, pintant fantàstics paisatges i retrats.

Francesc V. Blázquez García (Medalla de la Ciutat)

També es va distingir, dins de l'àmbit de l'esport, a Francesc V. Blázquez, president de la Real Federació Espanyola d'Handbol i vicepresident del Comité Olímpic Espanyol. El consistori va voler reconéixer, concedint-li la Medalla de la Ciutat, la seua gran implicació en la celebració d'esdeveniments esportius de projecció internacional a la ciutat de Llíria, com el Preolímpic femení del passat mes de març, el partit de les seleccions absolutes masculines d'Eslovàquia i Espanya o el Mundial Femení del pròxim mes de desembre.

Mancomunitat del Camp de Túria (Medalla de la Ciutat)

De mans de la seua presidenta, Mª Dolores Cel·la, la Mancomunitat Camp de Túria, va rebre la Medalla de la Ciutat, guardó que arriba en este any que es compleix el qua ranta aniversari de l'aprovació dels seus estatuts. En este període destaca el seu gran paper vertebrador de la comarca, amb la seua condició d'associació de municipis que ha contri buït a millorar la prestació de diferents serveis públics entre les seues entitats locals.

Comunitat Educativa de Llíria (Medalla de la Ciutat)

L'Ajuntament també va voler premiar, amb la Medalla de la Ciutat, la trajectòria de la comu nitat educativa local en la formació dels joves llirians i llirianes, que a més en estos dos últims cursos han hagut de redoblar esforços per a tractar oferir les màximes ga ranties possibles a l'alumnat i les seues famílies enfront de la pandèmia pel COVID-19. Les distincions van ser entregades als centres concertats CIEM Unió Musical, Col·legi Santa Ana, Francisco Llopis Latorre i Col·legi El Prat, així com als instituts Camp de Túria i Lauro na, que van ser recollides pels seus respectius equips directius, representats per Chelo Faubel, Mercedes Ludeña, Concepción Alonso, Bea Zapater, Sara Peris i Lola Morató.

Finalment, l'Ajuntament va concedir la Medalla d'Honor de la Ciutat a l'ex alcalde Ma nuel Civera, pel seu treball per Llíria com a primer edil del consistori entre els anys 2015 i 2021.

Pujar