elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Llíria concedirà 100.000 euros en ajudes directes a autònoms per la crisi del Covid

L'Ajuntament de Llíria concedirà 100.000 euros en ajudes directes a autònoms per la crisi del Covid
  • Les sol·licituds per a accedir a este programa es poden presentar fins al pròxim 15 de setembre

L'Ajuntament de Llíria ha convocat el programa d'ajudes directes a persones treballadores autònomes que han vist minvada la seua activitat econòmica per la crisi del coronavirus. El Consistori preveu destinar 100.000 euros a este pla, en què les sol·licitants podrien rebre fins a un màxim de 600 euros.

Les ajudes estan dirigides a autònoms o empreses amb local comercial fix al terme municipal o taxis amb llicència d'activitat a Llíria.

Els establiments que hagen romàs tancats durant l'estat d'alarma podran obtindre el 100% de la puntuació dels requisits que s'estableixen en les bases, en el qual hagen hagut d'assumir despeses del lloguer o hipoteca del local, crèdits sobre el negoci o quotes empresarials.

Per part seua, els comerços que han obert totalment o parcialment, durant el confinament, podran optar a un màxim de 50 punts en la baremació, en funció de la disminució de la seua facturació. En este cas, no podran optar a estes subvencions les botigues d'alimentació, assessories, farmàcies, salons de joc i estancs.

A més, hi ha un tipus de negocis específics que, pel fet que la seua situació ha empitjorat considerablement arran de la pandèmia, podran obtindré el 100% de l'ajuda, com són les agències de viatges, gimnasos, pubs, hotels i cinemes.

"Amb esta iniciativa consensuada amb la Federació del Comerç, i que se suma a unes altres del Pla Llíria Viva per a la reactivació de la ciutat, l'Ajuntament pretén estar al costat dels autònoms de la localitat que han vist minvats els seus ingressos per la crisi sanitària, a més d'haver de continuar assumint algunes despeses fixes. Esta és una nova mesura amb la qual volem ajudar a impulsar l'activitat econòmica local i per a mantindre els comerços oberts i l'ocupació", ha assenyalat el regidor de Foment Econòmic, Joanma Miguel.

L'anunci de la convocatòria d'estes ajudes s'ha publicat hui en el BOP i les sol·licituds es poden presentar des de demà dia 12 d'agost i fins al 15 de setembre. Les bases del programa estan disponibles en el tauler d'anuncis de la web municipal.

Pujar