23 de setembre de 2020 23/9/20

L'Ajuntament de Llíria aprova un pressupost de 20 milions d'euros per a este exercici

  El ple de Llíria ha aprovat aquest matí el pressupost municipal per al present exercici, que ascendirà a 20.027.094 euros. Els comptes públics han comptat amb els vots favorables dels grups PSOE, Compromís-MOVE i Llíria Puede, en contra del PP i l'abstenció de la regidora no adscrita Isabel Aigües.

  El regidor d'Hisenda, Ferran Pina, ha assenyalat que estos pressupostos de 2019 "continuen les línies fonamentals dels tres anteriors, centrades en la creació d'ocupació i que han permés reduir, en la present legislatura, la taxa d'atur en un 30%, així com el compromís de no augmentar la pressió fiscal sobre les famílies de Llíria".

  "Hem aconseguit generar un clima de confiança en els inversors i amb un treball en estreta col·laboració amb els agents socials, per a optar per un altre model productiu que repercutisca favorablement en el benestar de la ciutadania", ha manifestat l'edil.

  En este sentit, ha indicat que "les inversions i gestions realitzades per a la posada en marxa del Polígon de Carrasses han servit per a l'arribada d'empreses a este sector industrial, que té ocupat ja més del 30% de la seua superfície, i han generat unes ofertes d'ocupabilitat de quasi 700 llocs de treball i un focus d'atracció per a altres companyies".

  A més, Ferran Pina ha recordat que en la present legislatura portem dedicats 5,4 milions d'euros a plans d'ocupació i formació, als quals caldrà sumar dos nous tallers d'ocupació previstos per a enguany". La inversió en estos programes ha crescut un 610% des de 2015 i ha beneficiat a 660 persones.

  "Els pressupostos de 2019 seguixen esta senda de més i millors oportunitats per als nostres veïns però també aborden qüestions fonamentals com la seua protecció social, un compromís que va en paral·lel a la reindustrialització i un desenvolupament econòmic sostenible i respectuós amb el medi ambient".

  "Estos números que miren cap a les persones mantenen un important nivell de despesa en l'equip de Serveis Socials, i en les ajudes i actuacions que es tramiten des de l'àrea", ha assenyalat Pina.

  Més de 1,6 mil. € en inversions

  Els comptes destinen al capítol d'inversions 1,6 milions d'euros, als quals cal afegir els que arribaran per subvencions. Els projectes de millora de les infraestructures educatives centren gran part d'estes actuacions. Estes abasten des de la urbanització dels vials i els treballs arqueològics on se situaran els nous centres de Mura; la millora de les instal·lacions del CEIP Sant Miquel i els instituts Camp de Túria i Laurona, amb una inversió de 450.000 euros a través del Pla Edificant; i la construcció del tercer col·legi públic de Llíria i el nou IES Camp de Túria, projectes valorats en més de 15 milions d'euros.

  També es realitzarà una inversió molt important, superior als 1,1 milions d'euros, en la recuperació de patrimoni històric, amb intervencions en els Trulls de Daüd, el Pont del Vidre i les Termes romanes de Mura.

  Altres inversions que es contemplen són el centre de dia per a persones amb diversitat funcional, el palau de justícia o la urbanització de la pujada al monestir de Sant Miquel

  L'edil d'Hisenda, Ferran Pina, també ha volgut ressaltar la capacitat del Govern municipal per a executar les inversions d'esta legislatura i ha recordat que a la fi del passat any "es van licitar més del 41% de les previstes al 2018, per un import de més de 5,3 milions d'euros".

  Pujar