elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Llíria aposta per un Centre Especial d'Ocupació per a dur a terme els serveis de recollida de poda

L'Ajuntament de Llíria aposta per un Centre Especial d'Ocupació per a dur a terme els serveis de recollida de poda
  • L'elecció d'FCC EQUAL CEE Comunitat Valenciana s'emmarca dins del compromís del consistori per la integració de persones amb diversitat funcional

L'Ajuntament de Llíria ha apostat per un Centre Especial d'Ocupació, FCC EQUAL Comunitat Valenciana, per a dur a terme els serveis de recollida de poda en el terme municipal. La plantilla d'este centre està composta exclusivament per persones amb diversitat funcional.

“Actualment, l'equip que realitza les labors de recollida selectiva, porta a porta, de residus vegetals de poda i jardineria, està compost per un total de sis persones amb diversitat funcional, amb l'objectiu de continuar fent passos cap a la completa separació dels residus orgànics, al mateix temps que s'afavoreix la integració del col·lectiu”, ha explicat la responsable de l'àrea, Mª Cruz García.

Així mateix, l’edila també ha indicat que “el consistori edetà advoca també per la igualtat entre gèneres, per la qual cosa les dones representen el 50% del personal total en plantilla, ostentant també càrrecs de responsabilitat, com l'encarregada del servei”. A més, conductores i peones completen l'equip, suposant un cinquanta per cent del personal, un percentatge molt superior a la mitjana del sector.

Esta iniciativa, a més, suposa un impuls per a l'ocupació local, ja que la totalitat del personal que està fent estos treballs pertanyen de la ciutadania de Llíria, seleccionat amb la col·laboració de l'oficina Labora del municipi. “La finalitat és oferir una oportunitat laboral a persones amb diversitat funcional i brindar-los la possibilitat de desenvolupar-se professionalment, gràcies al seu esforç i a la confiança depositada en elles per part de l'empresa”, ha manifestat Mª Cruz García.

Des del Centre Especial d'Ocupació, FCC EQUAL Comunitat Valenciana, se centren en col·laborar mà a mà amb els seus treballadors, donant-los les eines necessàries perquè puguen adquirir aptituds i realitzant un seguiment exhaustiu de la seua evolució i introducció en els llocs de treball, perquè puguen ser-los d'utilitat en futures ocupacions en una empresa ordinària, cosa que ha sigut un factor clau per a l'Ajuntament de Llíria a l'hora d'apostar per este projecte.

Pujar