elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament llança la campanya ‘A Llíria censem les nostres mascotes’

L'Ajuntament llança la campanya ‘A Llíria censem les nostres mascotes’
  • Esta iniciativa tracta de conscienciar sobre l'obligatorietat d'inscriure als animals de companyia en el registre censal municipal

MÉS FOTOS
L'Ajuntament llança la campanya ‘A Llíria censem les nostres mascotes’ - (foto 2)

La Regidoria de Benestar Animal de l'Ajuntament de Llíria ha posat en marxa la campanya ‘A Llíria censem les nostres mascotes’, una iniciativa que tracta recordar a les persones propietàries d'animals domèstics de l'obligatorietat d'inscriure'ls en el Cens Municipal, tal com marca llei de la Generalitat Valenciana sobre Protecció dels Animals de Companyia, i la del Règim Jurídic de la Tinença d'Animals Potencialment Perillosos.

“Cal conscienciar a la ciutadania de dur a terme este tràmit ja que entenem que és molt important tindre un cens municipal de mascotes actualitzat per a poder localitzar als seus amos en cas d'extraviament o abandó, fomentant d'esta manera la tinença responsable d'animals domèstics i fent una crida a una actitud responsable en la seua cura”, ha assenyalat la regidora responsable de l'àrea, Mª Cruz García.

Els propietaris d'animals de companyia que acudisquen a realitzar la inscripció rebran un xicotet obsequi. Per a això, hauran d'aportar la documentació requerida, que està disponible en la web municipal, per registre d'entrada mitjançant prèvia cita en l'Oficina d'Atenció Ciutadana, o de manera telemàtica a través de la seu electrònica.

Igualment es recorda que és tan important donar d'alta a les mascotes com actualitzar les seues dades en cas de canvi de domicili o tramitar la baixa per defunció.

Pla felí

D'altra banda, la Regidoria de Benestar Animal ha impulsat un Pla Felí per a protegir i controlar les colònies de gats i minimitzar molèsties veïnals. Actualment, s'estan realitzant programes de formació a les persones col·laboradores per a participar en este. En el portal lliria.es, també es poden descarregar els documents necessaris per a inscriure's en este pla.

En este sentit, Mª Cruz García ha manifestat que “quan cuidem les nostres colònies felines estem també protegint el nostre entorn. Cal recordar que els gats ajuden a controlar les plagues i al mateix temps des de l'Ajuntament volem ser responsables cobrint les seues necessitats bàsiques i controlant la seua reproducció amb campanyes d'esterilització”.

Adopció d'animals

Finalment, el departament també promou i facilita l'adopció dels animals domèstics que han sigut abandonats en el municipi i recollits pel servei municipal que presta esta tasca. Es poden adoptar aquells que després de la revisió en el centre d'acolliment adquireixen la condició d'adoptables.

L'Ajuntament publica periòdicament en la seua web fotografies d'estos animals trobats i si algú està interessat a adoptar algun, pot posar-se en contacte amb el Centro de Acogida Ribamontes (625 05 74 25).

Pujar