25 d’octubre de 2020 25/10/20

Iberdrola inicia el desmantellament de les línies aèries del polígon de Rascanya

Iberdrola inicia el desmantellament de les línies aèries del polígon de Rascanya - (foto 1)

  L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, la regidora d'Urbanisme, Consuelo Morató, i el regidor d'Obres, Francesc Fombuena, van visitar ahir, juntament amb representants de la companyia Iberdrola, el polígon Pla de Rascanya per a comprovar in situ l'abast i l'avanç de les obres.

  El primer edil ha subratllat que el Govern local va acordar amb Iberdrola “l'avançament d'esta actuació, que estava prevista per als pròxims anys, ja que era un compromís prioritari poder resoldre este històric problema en el sector, millorant a més la seguretat del trànsit rodat en la zona”.

  El projecte ha contemplat la construcció d'una nova línia subterrània de 500 metres de mitjana tensió i la reforma d'un centre de transformació, la qual cosa permetrà millorar la qualitat del subministrament elèctric d'esta zona industrial, així com en urbanitzacions de Llíria i de La Pobla de Vallbona, i també procedir al pròxim desmantellament de la línia aèria que travessa el polígon de Rascanya.

  L'alcalde Manolo Civera ha recordat també que l'objectiu de l'Ajuntament és escometre altres inversions a Llíria per a potenciar el creixement i la qualitat del subministrament del municipi.

  De fet, Iberdrola té previst promoure les següents obres enguany per import aproximat de 500.000€:

  • Renovació de cable de mitjana tensió d'aproximadament 750 metres de longitud a la urbanització Jardí de Lauro.
  • Renovació de cable de mitjana tensió d'uns 500 metres, entre els centres de transformació situats als carrers Sant Miquel, Colón i Abriat Cantó.
  • Construcció d'un nou circuit subterrani i desmuntatge de la línia aèria de La Pobla de Vallbona, de més d'un quilòmetre de longitud, al seu pas per la urbanització El Regalón, augmentant la capacitat de potència; i reforma del centre de transformació de la partida del Regalón.

  Els representants d'Iberdrola han informat que, abans del començament dels treballs que comporten interrupció en el subministrament elèctric, s'avisarà als usuaris que es vagen a veure afectats.

  Pujar