elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Grans figures del món del bou participaran en la Setmana Cultural Taurina de Llíria

Grans figures del món del bou participaran en la Setmana Cultural Taurina de Llíria
  • A causa de la pandèmia, els actes de “bous al carrer” s'han substituït enguany per conferències i exposicions

A causa de la situació sanitària actual, la Regidoria de Festes i les penyes taurines de la localitat van acordar el mes de juliol passat la suspensió de la Setmana Taurina de Llíria 2020 en el seu format habitual amb festejos al carrer. En el seu lloc, se celebraran, del 8 a l'11 d'octubre, unes jornades culturals taurines organitzades per l'Ajuntament, la Federació de Penyes Taurines i la Unió d’Associacions Taurines Ciutat de Llíria. 

Els actes, a l'edifici Multiusos, comptaran amb la participació d'importants figures del món del bou. Les jornades s'obriran este dijous 8 d'octubre, amb la inauguració de les exposicions “El toro sin barreras” d'Agustín Arjona i “Manolete, vist per Finezas” amb la col·laboració de la Diputació de València i el Museu Cultural Taurí. Posteriorment, se celebrarà la xarrada “Figuras de época”, moderada per Jaime Roch i amb la presència de Paco Arévalo, Morenito de Maracay, Víctor Mendes i Vicente Ruiz “El Soro”.

L'endemà, també a la vesprada, es parlarà de “Leyendas de los festejos populares” amb José Ángel Ortega “Tacheli”, Jesús Arruga, Sergio Ozcoz i Fernando Machancoses.

El 10 d'octubre tindrà lloc la xarrada “El compromiso de la lidia” amb Pepe Moral i Eduardo Miura.

La Setmana Cultural Taurina es tancarà el dia 11 amb un doble acte. Primer la presentació del llibre “Un día de toros” de Juan Iranzo i la participació de Germán Vidal, pare i fill, Jordi Pérez “El niño de las monjas”, Gerardo Rojo i Ramón Bellver “El Blanco”.

I posteriorment la xarrada “Pasión por el toro en la calle” amb Isaac Álvarez, Juan García “Joanot de Turís”, Sergio Delgado i Dani Machancoses.

L'aforament dels actes en el Multiusos és limitat pel que per a accedir caldrà reservar prèviament a través de l'App municipal o les pròpies penyes taurines.

Pujar