elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les falles proclamen Marta i Edurne com a falleres majors de Llíria 2019

Les falles proclamen Marta i Edurne com a falleres majors de Llíria 2019
  MÉS FOTOS
  Les falles proclamen Marta i Edurne com a falleres majors de Llíria 2019 - (foto 2)
  Les falles proclamen Marta i Edurne com a falleres majors de Llíria 2019 - (foto 3)
  Les falles proclamen Marta i Edurne com a falleres majors de Llíria 2019 - (foto 4)

  Llíria ha iniciat el compte enrere cap a les falles de 2019 amb la proclamació de les falleres majors de Llíria del nou exercici. Marta Torres Expósito, de la Falla Avinguda dels Furs, i Edurne Romero Lozano, de la comissió Pla de l'Arc, han sigut proclamades oficialment com a les màximes representants de les festes josefines a la capital del Camp de Túria.

  L'acte s'ha celebrat esta vesprada a l'edifici Multiusos, amb la presència de l'alcalde de Llíria Manolo Civera, el regidor de Festes Pedro Vicente, el president de Junta Local Fallera Manolo Romero, i la resta de la comunitat fallera del municipi.

  Les màximes representants han sigut proclamades junt amb les components de les corts d'honor. La Fallera Major, Marta Torres, estarà acompanyada per Inma Gómez, Gemma Gea i Mª Ángeles Fernández. Per la seua part, Edurne, Fallera Major Infantil, compartirà l'any amb les xiquetes Lorena Fernández, Leire Sánchez, Olga González i Claudia Arnal.

  El primer edil ha sigut el primer en dirigir unes paraules a les falleres majors de Llíria 2019: "Vos anime a viure amb passió i disfrutar de cada instant d'este exercici que compartirà amb vosaltres tota la família fallera del nostre municipi. Des de la nostra més sentida admiració, com a ambaixadores de la festa, vos desitgem que visqueu un regnat ple de felicitat".

  Abans de la proclamació, les falles han despedit a Carmen Tórtola i Ainhoa Martínez, les representants de 2018, a qui el primer edil ha agraït la seua dedicació i entrega per les falles de Llíria.

  A més, es tracta d'un any molt especial per a la festa al municipi, ja la Junta Local Fallera celebra el seu 10é aniversari. Este organisme es presentava oficialment en societat el 15 de novembre de 2008, amb la creació de la quarta comissió a la localitat, a fi de coordinar estes celebracions i donar un nou impuls a la falles.

  L'alcalde Manolo Civera va agrair el seu treball en estos deu anys, junt amb les comissions, per "potenciar les festes i obrir-les a tot el món". Actualment, es planten sis monuments a Llíria.

  Un any més, la proclamació simbolitza el primer avís de la traca final cap a les falles de 2019. El segon serà l'exaltació de Marta i Edurne, que tindrà lloc el dissabte 3 de novembre. I finalment, a partir del mes de gener, les diferents comissions celebraran les de les seues respectives falleres majors, que precediran a la setmana gran de les falles 2019.

  Pujar