5 de juliol de 2020 5/7/20

Les falles de Llíria promouran espais d'igualtat i diversitat en la festa

  • Els casals tindran el seu punt violeta davant possibles agressions sexistes

Les falles de Llíria també volen fer de les seues festes uns espais d'igualtat i respecte. Per a dur a terme esta iniciativa, representants de les diferents comissions del municipi van participar el mes passat en el taller “En la fiesta, también nos cuidamos”, organitzat per l'Àrea d'Igualtat i Polítiques de l'Ajuntament edetà, i on van analitzar diverses situacions que poden produir-se i la forma d'actuació en cadascuna d'elles.

La responsable de la regidoria, Vallivana Murgui, ha recordat que, “en molts casos, en els espais d'oci es produeixen agressions sexistes d'intensitats diferents, per la qual cosa hem volgut oferir al món faller de la nostra localitat una formació específica i eines per a acompanyar, d'una forma respectuosa i adequada, a les persones que les patisquen”.

Amb esta activitat, “reivindiquem la importància que les falles, com qualsevol altre esdeveniment festiu, siguen espais més inclusius, d'igualtat i diversitat, perquè totes les persones que participen en estos ambients se senten segures i tranquil·les, i disfruten així plenament de la festa”.

A més d'esta campanya de sensibilització, els casals de les comissions falleres tindran els seus punts violeta, que constaran d'un cartell personalitzat per a cadascuna, igual que fulles informatives i cartells perquè sàpien què fer en cas d'una agressió.

Pujar