4 de desembre de 2020 4/12/20

La Falla Convento Jerusalén inicia la plantació de 1.000 arbres a Llíria

La Falla Convento Jerusalén inicia la plantació de 1.000 arbres a Llíria - (foto 1)
  • L'acció permetrà compensar les emissions de 150 tones de CO2

MÉS FOTOS
La Falla Convento Jerusalén inicia la plantació de 1.000 arbres a Llíria - (foto 2)
La Falla Convento Jerusalén inicia la plantació de 1.000 arbres a Llíria - (foto 3)

La Falla Convento Jerusalén de València desenvoluparà a Llíria una acció sostenible en la lluita contra el canvi climàtic. La comissió plantarà 1.000 arbres, per a mitigar l'empremta de carboni que genera, en una partida cremada de la muntanya de la Concòrdia en el greu incendi de 2012. Més de 70 fallers de l'entitat han iniciat hui este projecte verd amb la plantació de 550 espècies autòctones, mentres que les 450 restants es posaran en una segona actuació. La reforestació de la zona servirà per a compensar les emissions de 150 tones de CO2 en 40 anys.

L'activitat s'ha celebrat este matí amb l'assistència de l'alcalde Manolo Civera i la regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, que han acompanyat els membres de Convento Jerusalén que han participat en ella, amb el seu president Francisco Segura, les seues falleres majors Ana Elorriaga i Rocío Songel, i Javier Cervera, faller de la comissió i impulsor de la iniciativa.

També s'ha sumat a esta jornada de convivència fallera una representació de la Junta Local de Llíria, amb el seu president Martín Martínez i la fallera major infantil Irene González, i ha comptat igualment amb la col·laboració de la Penya Arre i l'associació Podem.

El primer edil de Llíria ha manifestat que “hem d’aplaudir esta innovadora acció que arriba des de l'àmbit festiu per a reduir l'empremta de carboni”. La societat civil té també un paper molt important en la lluita contra el canvi climàtic, des d'un ferm compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030. I gestos com el de la Falla Convento Jerusalén demostren que podem fer unes festes més sostenibles, a través d'exemples individuals promouen també canvis col·lectius”, ha afegit.

Pujar