elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els espais públics de Llíria es convertixen en un gran escenari de les arts escèniques

Els espais públics de Llíria es convertixen en un gran escenari de les arts escèniques
  • El VI Festival Llíria Escènica se celebrarà del 21 al 23 de juny

MÉS FOTOS
Els espais públics de Llíria es convertixen en un gran escenari de les arts escèniques - (foto 2)

La Regidoria de Cultura ha organitzat la sexta edició del “Festival d’Arts Escèniques al Carrer: Llíria Escènica”, que se celebrarà del 21 al 23 de juny. Diferents espais públics a l'aire lliure de la ciutat es convertiran en els escenaris dels espectacles programats. Al llarg d'estes jornades, diverses manifestacions de teatre, dansa, música i circ, inundaran els carrers de la localitat.

L'espectacle familiar itinerant "Satsuma 3.0" de la companyia Scura Plats obrirà el Llíria Escènica 2024, el divendres 21 a les 19.00 hores, amb un recorregut des de Turisme Llíria fins al parc Silvestre d'Edeta.

El 22 de juny, la programació comptarà amb quatre espectacles. A les 18.30 hores, es realitzarà la desfilada teatral “Motorpunk” de la Fam Teatre, des de Turisme Llíria. A les 19.30 hores, a la plaça Major, s'oferirà "Rosa de paper" de Cia Marroch, representació de dansa inspirada en la vida de Vicent Andrés Estellés.

La música serà la protagonista en l'actuació del Cor de Trombons de NeoMúsica, a les 20.30 hores a la plaça Partidors. El programa del dissabte finalitzarà amb l'espectacle circense "Flama Viva" d’Spinish Circo, a les 23.00 hores a les Termes romanes de Mura.

El diumenge 23, La Banda del Drac oferirà "A l'abordatge" per a públic infantil, a les 19.00 hores al parc Silvestre d'Edeta. Esta sexta edició de Llíria Escènica conclourà amb "Un segle d'abismes" de Bramant Teatre, que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Memòria Democràtica. En un exercici de memòria històrica des de la perspectiva de gènere, esta obra intenta recuperar la veu i retre homenatge a les dones que van lluitar i van creure en una societat més justa i igualitària.

Esta funció itinerant representarà sis escenes en diferents punts de la Vila Vella. El primer grup començarà a les 20.00 hores a Ca la Vila. Per a este espectacle és necessari reservar prèviament en l'App o web municipal.

La regidora de Cultura, Mª José Llopis, ha assenyalat que “tornem a oferir este festival que trau les arts escèniques dels teatres per a portar-les a espais emblemàtics de la nostra ciutat i acostar estes expressions artístiques al públic en general”.

A més, ha destacat que en esta edició, “en la qual commemorem l'Any Vicent Andrés Estellés, hem volgut dedicar una obra al poeta valencià, amb la representació de “Rosa de paper”, que posa l'accent en la seua trajectòria artística sota el fil conductor d'un poema escrit per ell i que dona nom a l'espectacle de dansa”.

Pujar