elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 420 escolars posen veu a la Cantata Cantània “La nit dels malsons”

Més de 420 escolars posen veu a la Cantata Cantània “La nit dels malsons”

    La veu és el primer instrument musical i, a més, servix perquè l’alumnat dels centres escolars treballe valors com la solidaritat, la companyonia i la generositat a través de la música. Amb este objectiu, la Regidoria de Música de l’Ajuntament de Llíria ha promogut una nova entrega de la cantata escolar que, en la seua setena edició, ha reunit a més de 420 escolars en la interpretació de la cantània “La nit dels malsons”.

    El teatre de la Unió Musical ha sigut l’escenari que ha acollit la representació de la cantata este matí per a l’alumnat dels centres escolars participants. Esta vesprada, a partir de les 19 hores, hi haurà una segona representació, oberta al públic general, que tindrà, a més, una vessant solidària, ja que els assistents podran entregar aliments no-peribles per a l’associació local Cáritas.

    En esta edició, els centres participants han sigut el CEIP Sant Vicent, el CEIP Sant Miquel, el Col·legi Santa Ana i el Centre Integrat Unió Musical de Llíria, el CEIP l'Horta Major de Vilamarxant, el CEIP Castillo del Real de Marines, el CRA Alt Carraixet (Gàtova-Olocau) i el CRA Baix Túria (Domenyo, Bugarra i Gestalgar). A més, com cada any, el professorat del Conservatori Professional de Música de Llíria s’ha sumat a este projecte en l’apartat instrumental.

    El regidor de Música, Pedro Vicente, ha volgut destacar “la implicació dels centres educatius i dels professors de música que, un any més, participen en esta experiència que ens ajuda a catapultar la marca de Llíria com a Ciutat de la Música, potenciant des de la infància l’art pel qual se’ns coneix internacionalment”.

    Durant tot el curs, l’alumnat dels huit centres participants ha preparat les cançons i coreografies de la cantata cantània “La nit dels malsons”. Es tracta d’una producció original de l’Auditori de Barcelona que, un any més, tracta de desenvolupar el desenvolupament creatiu i social de l’alumnat del segon i tercer cicle de primària.

    Esta cantata conta la història de Lluc, un xiquet poruc que ha d’enfrontar-se als seus temors la nit abans d’anar-se’n de campament. A través de les cançons, Lluc descobrirà que tenir por és una cosa natural, no un defecte; i que per viure plenament cal enfrontar-se a la por i ser valent.

    Pujar