19 de setembre de 2020 19/9/20

El PP denúncia que Llíria perd dos milions d'euros en subvencions per la “nefasta gestió” del Govern de Civera

  • La portaveu popular advertix que “hi ha subvencions, les dates del qual encara no han vençut, però que estan en perill de perdre's si no complixen amb els terminis marcats”

La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular Reme Mazzolari ha denunciat en l'últim ple municipal que Llíria ha perdut dos milions d'euros en subvencions només en l'exercici 2018-2019 per la “nefasta gestió” del Govern de Manolo Civera.

Mazzolari ha criticat que “esta sagnia d'inversions està fent que Llíria perda més i millors servicis per als nostres veïns” i ha lamentat que “els partits d'esquerra siguen incapaços de rectificar la seua contínua desídia en la gestió i es limiten a mirar cap a un altre costat”.

En este sentit, ha qualificat de “intolerable” que Llíria perda esta injecció de diners, per la qual cosa li ha exigit a Civera que dimitisca per “la seua mala gestió”. “Vaja's ja Sr. Civera, és vosté una ruïna per a Llíria per la seua falta de treball i responsabilitat”. També ha tingut paraules per als socis de govern, Compromis-MOVE, “senyors de l'esquerra, facen-se'l mirar per imposar amb el seu suport a un alcalde perdedor a què la ciutat de Llíria li ha dit que no ho vol com a alcalde i que ha d'estar en l'oposició”.

Així, ha explicat que el Govern de PSOE i Compromís-MOVE ha perdut la subvenció de l'IVACE 2018 per no complir amb els terminis previstos per als projectes en els polígons de Rascanya i Laboratoris Ràdio, 265.000 euros i 65.000 euros respectivament. També la pèrdua de la subvenció de la Diputació de València, corresponent al Pla Provincial d'Obres i Servicis (PPOS), per a la segona fase de l'obertura del carrer Garcilaso, amb un import de 145.625 euros, obra que es troba paralitzada per un canvi en el projecte que impedirà que complisca amb el termini establit.

De la mateixa manera, el Govern d'esquerres ha perdut l'ajuda de 200.000 euros de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a la primera fase de la pujada al Monestir de Sant Miquel de 2018 i perdrà la de 2019, amb altres 200.000 euros més, perquè l'obra havia d'estar acabada el 31 de desembre de 2019 i encara no l'ha començat, havent renunciat recentment l'empresa adjudicatària al contracte, per la qual cosa incomplirà novament el termini establit.

Mazzolari ha “lamentat que s'ha perdut la subvenció que la Diputació de València, a través del PPOS, havia aprovat per a la millora de l'accés a les instal·lacions esportives d'El Canó, per un import de 218.245 euros. Estes obres havien d'estar finalitzades el 19 de juliol de 2019 i encara seguixen en marxa”.

“A totes estes subvencions perdudes se suma la concedida per la Diputació de València per al centre de recepció de menors per un import de 910.478,50 euros, una inversió financiada des de l’àrea de Benestar Social del pressupost del 2017 de la Diputació y podía haver-se convenit el seu destí a un altre projecte en matèria social, proposant el PP la residència i centre de dia per a persones amb discapacitat”, ha subratllat.

Ajudes per més de 660.000 euros en risc

Igualment, ha advertit que “hi ha subvencions, les dates del qual encara no han vençut, però que estan en perill de perdre's si no es complix amb els terminis marcats, alguns recientment prorrogats, i que ascendixen a un total de 664.504 euros, per tant, de ser així, estaríem parlant de més de 2,6 milions d'euros perduts” i ha afegit que “l'actual Govern de PSOE i Compromís-MOVE passarà a la història com el pitjor gestor per ser els que més diners li ha costat a la ciutadania de Llíria en pèrdua de subvencions”.

Després de perdre la subvenció de l'IVACE 2018, el Govern de Civera ha presentat els mateixos projectes per als polígons de Rascanya i Laboratoris Ràdio amb una inversió aprovada de 265.000 euros i 65.000 euros respectivament. Estes obres han d'estar finalitzades el 15 de gener de 2020 però estem a finals d'octubre i les obres encara no s'han iniciat.

El projecte per a dos nous camps de futbol en El Prat, no reglamentaris, compten amb una subvenció de la Diputació de València, dins del programa d'ajudes per a Inversions Financerament Sostenibles (IFS), per un import de 229.085 --la inversió total ascendix a 585.638 euros--. Les obres han d'acabar el 15 de novembre de 2019 i, a tres setmanes de véncer el termini, les obres encara seguixen en execució. Després de les pressions dels populars s’ha demanat la pròrroga de la subvenció aconseguint un nou plaç fins el 29 de maig”, ha indicat.

La Diputació de València ha atorgat una subvenció dins del programa Ruta Ibers 2018 per a la millora de l'accés al Castellet de Bernabé per un import de 14.419 euros. Les obres estan paralitzades perquè l'Ajuntament de Llíria no ha sol·licitat l'autorització pertinent, a l'espera que així siga, el termini de finalització de les obres està marcada per al 31 de desembre de 2019, per la qual cosa perilla esta ajuda si no es complixen els termes exigits en la subvenció.

Finalment, dins del programa SOM 2018-2019 de la Diputació de València, hi ha tres ajudes en el que se subvenciona el 50% del projecte, la data límit del qual és el 29 de novembre de 2019. Estes són: la reurbanització de l'Av. dels Furs amb un cost total de 178.168,89 euros --89.000 euros subvencionats--; el subministrament i instal·lació de mobiliari i equipament per a les dependències de la Policia Local, amb una inversió de 180.000 euros --90.000 euros subvencionats--; i, la transformació, reparació i millora dels contenidors soterrats, per un import total de 100.000 euros --50.000 euros subvencionats--.

“Encara que se'ns ha informat en els servicis municipals de contractació en la comissió informativa d’una pròrroga fins el 22 de maig, en cas de no complir-se, l'Ajuntament perdria esta important inversió”, hi ha assenyalat la dirigent popular.

Pujar