elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Crida dóna pas a les Falles 2017 a Llíria

La Crida dóna pas a les Falles 2017 a Llíria
  MÉS FOTOS
  La Crida dóna pas a les Falles 2017 a Llíria - (foto 2)
  La Crida dóna pas a les Falles 2017 a Llíria - (foto 3)
  La Crida dóna pas a les Falles 2017 a Llíria - (foto 4)

  En un gran ambient festiu, l'acte de la Crida hi ha marcat hui oficialment l'inici de les festes falleres de 2017 a Llíria. Les falleres majors de la ciutat, Ana Guijarro i María Monfort, han invitat a totes les comissions i veïns "a participar i disfrutar de les millors festes del món, fent entre tots un meravellós ambient", l'any en què se celebra el reconeixement d'esta tradició tan valenciana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

  Les màximes representants de la festa han estat acompanyades per l'alcalde Manolo Civera, regidors de la corporació municipal, les seues corts d'honor i la Junta Local Fallera, a més de les falleres i fallers de les sis comissions de la localitat que han acudit a l'acte.

  En esta emocionant Crida, Ana i María han apel·lat a "la tradició, el triomf de l'esforç i les ganes de superació i evolució, que han fet que la nostra festa siga reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat".

  L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha ressaltat "el treball de totes les falles del municipi, que també són partícips de la distinció universal obtinguda, i que gràcies als seus esforços fan possible que estes celebracions estiguen presents en els nostres carrers amb la força amb què ho fan cada any". A més, ha animat a tot el col·lectiu faller de la localitat "a viure amb més il·lusió que mai les jornades festives d'este any tan especial per a les Falles".

  El primer edil ha fet entrega de les claus de la ciutat a les falleres majors de Llíria, en un dels moments més esperats i intensos del seu regnat.

  Finalment, el concert oferit per l'Orquestra de Plectre "El Micalet" a Ca la Vila ha servit per a posar fi a la Crida de les Falles 2017.

  Pròxims actes fallers
  El municipi edetà ja s'ha anat preparant per al que seran els actes del mes de març amb l'exposició del Ninot, per exemple, però els casals de les distintes comissions i la Junta Local Fallera encara tenen molt que oferir al llarg de les pròximes jornades.

  El dissabte 11 de març a les 18.00 hores es realitzarà el divertit Tren Faller; el dijous 16 a les 19.00 hores tindrà lloc l'entrega de premis dels monuments; el dissabte 18 de març l'ofrena de flors a la parròquia de l'Assumpció, on l'endemà se celebrarà la missa de Sant Josep i posteriorment la mascletà a la plaça Major. Amb la Nit de la Cremà, Llíria posarà fi a estes Falles 2017 que seran sempre recordades com les primeres que es van celebrar després del seu reconeixement com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

  Pujar