elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Conservatori de Llíria presenta la seua programació especial de Santa Cecilia

El Conservatori de Llíria presenta la seua programació especial de Santa Cecilia
  • S'han preparat esdeveniments oberts al públic general i altres orientats únicament a l'alumnat del centre

El Conservatori de Llíria ha presentat la seua programació especial per a la commemoració de Santa Cecilia, que se celebra anualment el mes de novembre. El regidor d'Ensenyaments Artístics, Paco García, ha explicat que “combinarem activitats orientades únicament a l'alumnat del centre amb altres obertes al públic general, per a tractar d'involucrar a tota la ciutadania edetana en estes enriquidores iniciatives que ha preparat el centre”.

Així mateix, García també ha volgut recalcar “l'alta qualitat de totes i cadascuna de les activitats, amb professionals de llarg recorregut en el món de la música i que posseeixen nombrosos coneixements per a transmetre a la resta”.

L'agenda d'activitats donarà el seu tret d'eixida el 15 de novembre, amb la inauguració d'una exposició d'instruments musicals de ferro de l'escultor valencià Paco Corell. Esta mostra estarà instal·lada en el Hall del Conservatori fins al 28 de novembre, i es podrà visitar de dilluns a divendres en un horari de 16.00 a 20.00 hores.

En la vesprada del dimecres 17 de novembre, el Conservatori comptarà amb diverses activitats a càrrec d'Abraham Cupeiro, multiinstrumentista especialista a descobrir noves sonoritats per a instruments que es troben en desús. L'agenda vespertina s'iniciarà a les 17.00 hores, amb un taller didàctic impartit pel propi Cupeiro, que estarà orientat a l'alumnat del centre. No obstant això, a partir de les 19.00 hores, Abraham Cupeiro també realitzarà un concert-presentació de l'instrument Aulos, esdeveniment que sí que estarà obert al públic general.

El calendari d'activitats prosseguirà el dijous, 18 de novembre, a les 18.30 hores amb la conferència “La música: Art inútil?”, impartida per Miguel Vidagany. Per part seua, el dilluns 22 de novembre, a les 17.30 hores, tindrà lloc l'acte oficial de presentació del curs 2021/2022, acompanyat per l'actuació d'un conjunt de flautes, dirigit per la professora Mª de la Mar Martínez, i una altra formació de metalls i percussió, sota la direcció del professor Daniel Llosá. Este acte també comptarà amb la presència del director general d'Infraestructures Educatives de la Conselleria, Victor García.

El dimarts 23 de novembre, a les 19.30 hores, la programació canviarà d'escenari per a oferir una nova ponència. El teatre de la Banda Primitiva acollirà la conferència de Justo Romero, ‘Juan Vicente Mas Quiles’, en homenatge al prestigiós compositor i director edetà, que ens va deixar fa algunes setmanes a l'edat de 100 anys.

El Conservatori clausurarà la seua agenda amb dues activitats que, de nou, estaran destinades específicament al seu alumnat. D'una banda el dimecres 24 de novembre, a les 17.30 hores, la directora de l'Orquestra de la Universitat de València, Beatriz Rodríguez, oferirà una master-class en directe.

I, d'altra banda, el divendres 26 de novembre, també a les 17.30 hores, el grup Púpura Dansa oferirà el concert ‘Meet the artist’, per a posar el fermall final a esta programació extraordinària de Santa Cecilia.

Pujar