elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Conselleria de Mobilitat presenta a Llíria el bitllet senzill QR per a Metrobus

La Conselleria de Mobilitat presenta a Llíria el bitllet senzill QR per a Metrobus
  • Este nou format de bitllet es podrà adquirir amb l'aplicació ‘E-mobil-itv’ i estarà disponible a partir de la setmana vinent

MÉS FOTOS
La Conselleria de Mobilitat presenta a Llíria el bitllet senzill QR per a Metrobus - (foto 2)
La Conselleria de Mobilitat presenta a Llíria el bitllet senzill QR per a Metrobus - (foto 3)

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha presentat a Llíria el nou bitllet senzill QR per a Metrobus. El conseller, Arcadi España, ha visitat este matí el municipi edetà al costat del director de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), Manuel Martínez, i la Secretària Autonòmica d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez.

Durant la seua visita han estat acompanyats per l'alcalde de Llíria, Manolo Civera, així com diferents representants de la corporació municipal. Arcadi España i Manuel Martínez han explicat quines són les característiques d'este nou format de bitllet, que estarà disponible a partir del mes de juny amb l'aplicació ‘E-mobil-itv’.

El seu ús serà idèntic a l'actual, ja que servirà per a transportar-se des de qualsevol origen i a qualsevol destinació dins de l'àrea metropolitana de València, amb el mateix cost econòmic que en efectiu. Durant les primeres setmanes, les persones usuàries del nou sistema hauran de mostrar el bitllet comprat (QR dinàmic) a les i els conductors i, posteriorment, s'instal·laran nous mecanismos que faciliten la lectura del mateix i que permeten implantar tant el bitllet senzill com el ‘Bo 10’ de Metrobus.

Este projecte s'ha realitzat a través de la col·laboració de l’ATMV, l'empresa desenvolupadora de l'APP, Passgo, la Universitat Politècnica de València (UPV) i l'organització Logista, encarregada de la xarxa de vendes de l’ATMV.

L'objectiu d'esta iniciativa és seguir amb la modernització del transport públic, a través de la seua adaptació a les noves plataformes de pagament i les diferents eines digitals de funcionament. A més, també serveix per a començar a implantar una opció de compra molt més segura i sostenible, reduint l'emissió de paper i protegint, així, el benestar mediambiental.

El primer edil, Manolo Civera, ha indicat que “és un orgull poder presentar esta nova eina, que permet involucrar recursos fonamentals per a la societat com el transport públic en la lluita contra el canvi climàtic, al mateix temps que s'ofereixen a les persones usuàries mitjans de pagament més còmodes i moderns”.

Pujar