elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Conselleria d’Educació invertirà prop de 17 milions en equipaments educatius a Llíria

La Conselleria d’Educació invertirà prop de 17 milions en equipaments educatius a Llíria
  • Els responsables municipals visiten les obres del Pla Edificant ja iniciades

MÉS FOTOS
La Conselleria d’Educació invertirà prop de 17 milions en equipaments educatius a Llíria - (foto 2)

El Govern de l’Almodí pretén fer una important aposta per la millora dels centres educatius en esta legislatura. En total, hi ha prevista una inversió de prop de 17 milions d’euros, entre reformes i actuacions en els actuals centres públics i la construcció del nou IES Camp de Túria i col·legi públic núm. 3.

Per este motiu, tant l’alcalde Manolo Civera com el nou regidor d’Infraestructures Educatives de l’Ajuntament de Llíria, Paco García, han realitzat una ronda de visites als diferents centres educatius públics de la localitat que ja han posat en marxa les obres del Pla Edificant i d’eliminació d’aules prefabricades obsoletes.

En la seua visitat al CEIP Sant Miquel, l’edil Paco García, junt amb al director del centre, va fer una avaluació de la situació d’execució de les obres que estan en marxa, així com una valoració de les obres complementàries que haurà d’abordar directament l’ajuntament.

El CEIP Sant Miquel està dins el Pla Edificant, on es farà una remodelació total de la seua cuina i dels banys del centre, amb una dotació econòmica de 232.882 euros. Este obres està previst que estiguen enllestides abans de l’inici del curs.

El projecte contempla la renovació i ampliació de la cuina per adequar-se al servici de menjador que presta. A més, abordarà la reforma integral dels banys de l’entorn del menjador, situats en la planta baixa, que són també els que s’utilitzen a l’hora de l’esplai i, també, els corresponents a les unitats del 2n i 3r cicle de Primària i a la zona de tutories.

Igualment, altra actuació important que s’està materialitzant al CEIP Sant Miquel per part de la Conselleria que dirigix Vicent Marzà, és la substitució de les aules prefabricades obsoletes del col·legi per unes aules modulars més modernes i funcionals. En una d’elles s’ubicarà una de les noves unitats de 0-2 anys que tindrà la ciutat de Llíria.

L’alcalde Manolo Civera va voler aprofitar la seua visita al centre per agrair a la Conselleria d’Educació “les inversions que té previst fer a Llíria, perquè junt amb la Generalitat, el compromís d’este equip de Govern és promoure, per fi, les infraestructures que necessita la nostra comunitat educativa”.

Nous equipaments al col·legi Sant Vicent

Per altra banda, el regidor d’Infraestructures Educatives Paco García també va visitar el CEIP Sant Vicent, on va valorar amb la seua directora el procés de tramitació de l’expedient de reforma i adaptació del col·legi, on es van a construir 2 noves aules de 2-3 anys, una sala multiusos, es remodelaran els banys, finestres i una dotació d’una nova passarel·la i escala d’emergència.

García també ha volgut remarcar que les inversions previstes per la Conselleria d’Educació a Llíria “són una mostra del bon treball i compliment de compromisos que, tant la comunitat educativa de la localitat com l’Ajuntament, havien traslladat al nou Govern del Botànic”.

Pujar