elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Brigada municipal de Camins finalitza els treballs de neteja dels abocadors il·legals

La Brigada municipal de Camins finalitza els treballs de neteja dels abocadors il·legals
  MÉS FOTOS
  La Brigada municipal de Camins finalitza els treballs de neteja dels abocadors il·legals - (foto 2)

  Després de setmanes de treballs, la Brigada municipal de Camins ha finalitzat amb èxit la neteja de nombrosos abocadors il·legals formats al llarg de tot el terme municipal. Les actuacions s'han desenvolupat en una primera fase amb la selecció manual dels residus i el seu dipòsit en l'ecoparc, seguida d'una segona ronda de recollida de residus inerts amb retroexcavadora i camió, amb l'objectiu de transportar-los a la planta de Canyada Parda.

  Des de la regidoria d'Obres i Serveis adverteixen que "l'eficàcia i dificultat dels treballs ha comportat setmanes de treball, amb un cost econòmic considerable, i l'origen del qual es troba exclusivament en actituds individuals totalment incíviques i irrespectuoses amb el medi natural".

  "Es tracta d'un problema crònic que es repeteix any rere any, que requereix d'una major conscienciació, ja que els abocadors incontrolats són un focus d'insalubritat, generen un elevat risc d'incendi i provoquen un efecte cridada a l'incivisme continuat", ha remarcat el regidor d'Obres i Serveis, Francesc Fombuena.

  En aquest sentit, des de l'àrea es treballa en el disseny d'una campanya informativa i de sensibilització ciutadana, que el seu objectiu és donar la informació necessària sobre els serveis i llocs oficialment habilitats per al reciclatge de cadascun dels residus que generem diàriament, com per exemple l'ecoparc, així com de les sancions. Així mateix, la campanya pretén conscienciar sobre els riscs d'incendi i els greus problemes de salubritat que comporta la proliferació d'aquests abocadors il·legals.

  A més de les actuacions especials de retirada de residus, la regidoria està treballant per incloure en el protocol de neteja del municipi la recollida de restes i el condicionament periòdic en aquests punts, a més de plantejar una senyalització informativa d'aquests llocs per evitar l'increment d'abocaments il·legals.

  Igualment, recorda que a més de l'ecoparc, l'Ajuntament de Llíria ofereix un servei de recollida de restes i objectes voluminosos a domicili que se sol·licita cridant a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per gestionar la seua retirada.

  Pujar