21 de gener de 2021 21/1/21

La benedicció dels animals posa el punt final a la celebració de la festivitat de Sant Antoni

La benedicció dels animals posa el punt final a la celebració de la festivitat de Sant Antoni - (foto 1)

  Les celebracions de la festivitat de Sant Antoni han finalitzat este matí amb la tradicional benedicció dels animals que, a pesar de la pluja, ha tornat a congregar centenars de persones, acompanyades per les seues mascotes i animals, en un dels actes festius més arrelats dintre del programa de festejos de Llíria.

  Gossets, gatets, cavalls i tot tipus de mascotes han conformat una multitudinària comitiva que ha recorregut els principals carrers de la localitat, des del Pla de l'Arc fins a les portes de la parròquia de Sant Francesc. Allí, els animals han rebut la benedicció amb motiu de la festivitat del seu patró, mentre que els participants s'han emportat un record per la seua participació en l'acte.

  Este acte, organitzat per la Regidoria de Festes amb la col·laboració de la Penya Arre i l'Associació d'Amics del Cavall, ha servit un any més per realitzar l'entrega dels premis als millors carros tradicionals i a les millors muntures dels cavallers.

  La benedicció dels animals ha tancat un cap de setmana de festejos en honor a Sant Antoni. En la jornada del dissabte, es va complir amb la tradició amb l'encesa de la foguera a la plaça Major, on els assistents van tindre l'oportunitat de torrar la seua pròpia carn. Pel matí, es va realitzar l'entrada de carros amb ramulla i troncs, que ja s'ha consolidat dintre de les celebracions d'esta festa.

  Pujar