elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 7.000 persones visiten l'exposició “Valencia aprende a volar”

Més de 7.000 persones visiten l'exposició “Valencia aprende a volar”
    MÉS FOTOS
    Més de 7.000 persones visiten l'exposició “Valencia aprende a volar”  - (foto 2)
    Més de 7.000 persones visiten l'exposició “Valencia aprende a volar”  - (foto 3)

    La clausura de l'exposició "Valencia aprende a volar" va posar fi al cicle d'activitats dedicades a l'aeronàutica que s'han celebrat a la localitat edetana durant els últims mesos. En l'acte van estar presents l'alcalde de Llíria Manolo Civera, el president de la Fundació Aèria de la Comunitat Valenciana Rafael Jiménez, i el president de la Federació d'Esports Aeris de la Comunitat Valenciana Luis Manuel Moreno.

    La mostra "Valencia aprende a volar", que durant dos mesos ha estat oberta al públic al Multiusos i ha sigut visitada per més de 7.000 persones, ha sigut l'eix central d'una sèrie de conferències que han permés donar a conéixer el passat de la història de l'aviació valenciana, i han servit també per analitzar el present i els reptes futurs a què s'enfronta esta disciplina.

    L'exposició ha mostrat a través de panells amb fotografies, mapes, gràfics, plànols i maquetes, els primers passos de l'activitat aeronàutica a la Comunitat Valenciana. A més, els visitants han pogut vore motors d'època cedits pel Museu del Aire de Madrid i l'avió Blériot XI, un aeroplà de 1909, propietat de la Fundació Aèria de la Comunitat Valenciana.

    "Llíria, ciutat d'aeromodelisme"

    L'acte de clausura de l'exposició va ser precedit per una xarrada impartida per Óscar Cosín, arquitecte i vocal d'ultralleugers de la Federació d'Esports Aeris, en la que va exposar les diferents modalitats d'esports aèria que empara i regula la Federació i la manera de com algunes de les mateixes poden realitzar-se a Llíria. Dins dels nous projectes, s'inclou la creació d'una escola d'aeromodelisme a través del programa que es pretén impulsar, "Llíria, ciutat d'aeromodelisme", junt amb la celebració d'una prova del campionat d'Espanya en el mes d'octubre a la localitat edetana.

    Esta iniciativa permetria impartir en el municipi formació a jóvens d'entre 10 i 15 anys en dos mòduls. El primer d'introducció a l'aeronàutica a través de l'aeromodelisme amb el muntatge d'avions senzills i d'un multirotor (dron) i un segon amb conceptes de aeronàutica avançats i aplicació d'aeromodelisme amb muntatge d'un avió entrenador i muntatge d'un dron connectable per bluetooth a mòbils i tablets.

    Per a Manolo Civera, "Llíria pretén convertir-se en un referent de la promoció de diferents activitats aeronàutiques, que posen en relleu la importància este tipus de tecnologia, que a la part esportiva cal afegir les nombroses oportunitats que oferix en aplicacions pràctiques".

     

    Pujar