elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.000 persones participen en la marxa i concentració contra la violència masclista

Més de 1.000 persones participen en la marxa i concentració contra la violència masclista
    MÉS FOTOS
    Més de 1.000 persones participen en la marxa i concentració contra la violència masclista - (foto 2)
    Més de 1.000 persones participen en la marxa i concentració contra la violència masclista - (foto 3)
    Més de 1.000 persones participen en la marxa i concentració contra la violència masclista - (foto 4)

    La ciutat de Llíria s'ha sumat al pacte contra la violència de gènere, amb la marxa i concentració del Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones. Més de 1.000 persones de l'alumnat i professorat dels centres educatius i de les associacions locals, han participat en esta iniciativa multitudinària.

    La comitiva ha estat encapçalada pel secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat Alberto Ibáñez, la primera tinent d'alcalde, Consuelo Morató, la regidora de Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui, i altres membres de la Corporació; acompanyats per les representants de les associacions de dones de la localitat.

    La marxa ha finalitzat a la plaça Major, amb la lectura d'un manifest de rebutja de la violència de gènere, elaborat per l'alumnat dels centres educatius del municipi. Este manifest ha sigut el resultat d'un procés de dinàmiques educatives per la igualtat, que els centres, juntament amb l'Àrea de Polítiques Inclusives i Educació, han desenvolupat des de l'inici del curs.

    En este sentit, tots els participants han portat braçalets morats amb el lema "Llíria, lliure de violència masclista", confeccionats dintre d'una acció comunitària que ha recaptat fons per a l'associació ALANNA, que treballa per la reinserció sociolaboral de dones víctimes de la violència masclista.

    En este sentit, el ple de la Corporació va aprovar ahir una moció conjunta, recolzada per tots els grups municipals, pel Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones.

    El concurs "2 minuts d'igualtat" entrega els seus premis

    Dintre dels actes del 25 de novembre, ahir es van entregar els guardons del III Concurs de curtmetratges "2 minuts d'igualtat", en què participaren un total de 19 propostes; en una iniciativa, que busca sensibilitzar i conscienciar als joves sobre les desigualtats entre homes i dones.

    El curt "Una carta para vosotros" es va emportar el primer premi de la categoria d'entre 14 i 17 anys, que va repartir un segon premi compartit als participants "No culpes a la sociedad" i "Ya no puedo más"; mentre que, en la categoria d'entre 18 i 25 anys, el jurat va estimar deixar deserts els dos premis. Per altra banda, el públic va premiar, a través d'una enquesta telemàtica, el curtmetratge "Ni una más, ni una menos".

     

    Pujar