elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llengua covid: què és i per què se la relaciona amb el coronavirus

Llengua covid: què és i per què se la relaciona amb el coronavirus
  • Aquests són els principals símptomes d'aquesta irritació en la llengua a causa del covid

Quasi tres anys després de deslligar-se una pandèmia que va paralitzar el món, va tancar a la població a les seues cases, va obligar a portar màscara, desinfectar-se les mans, aïllar-se de la família dins del mateix habitatge i que ens va fer familiaritzar-nos a la carrera amb terminologia mèdica desconeguda per a la major part de la població, les persones que van contraure la malaltia continuen patint símptomes relacionats amb la infecció del COVID-19.

En el seu compte de Twitter, el professor d'epidemiologia genètica en el King’s College de Londres, Tim Spector, ha publicat que un de cada cinc pacients de coronavirus “presenten símptomes menys comuns que no figuren en la llista oficial del Sistema de Salut Públic del Regne Unit”. Es tracta d'erupcions cutànies que solen interpretar-se com a al·lèrgies, però que també poden ajudar a identificar malalties com el covid.

Entre elles està la “llengua covid”, un símptoma que es porta associant al coronavirus des de fa més d'un any.

Amb una imatge d'una llengua irritada i descolorida, el doctor Spector mostra la simptomatologia habitual del coronavirus.

“En un primer moment el tractàvem com si fora candidiasi oral, però el tractament no responia. Ara ens hem adonat que millora quasi al mateix temps que millora el sentit del gust”, explica el professor.

Així, la llengua covid es relaciona amb l'aparició d'estranyes úlceres en la boca, un color pàl·lid en la llengua o sensació de cremor en llavis i boca. També es poden donar alteracions en el gust.

Símptomes de la llengua Covid

  • Augment de la grandària de la llengua
  • Papilitis lingual transitòria
  • Depapilación en pegats
  • Cremor en la cavitat oral
  • Descamació
  • Manchitas

 

Pujar