elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’IVC presenta el VIII Torneig de Dramatúrgia Valenciana, amb set combats en els quals la paraula és la protagonista

L’IVC presenta el VIII Torneig de Dramatúrgia Valenciana, amb set combats en els quals la paraula és la protagonista
  • Huit autors de Castelló, València i Alacant combatran amb els seus textos en quadrilàters de boxa

El Torneig de Dramatúrgia Valenciana que organitza la Vicepresidència Primera de Cultura i Esport a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) torna del 25 de juny al 16 de juliol als escenaris amb sis combats i una emocionant final en els quals la paraula és la protagonista.

La directora adjunta d’Arts Escèniques de l’IVC, María José Mora, ha presentat este dijous l’octava edició d’este estimulant torneig que reunix huit autors i vint-i-huit intèrprets sobre les taules de diferents teatres reconvertits en quadrilàters de boxa.

Durant la presentació, Mora ha destacat la importància de celebrar un projecte escènic d’estes característiques i ha assenyalat l’interés de l’IVC per “enfortir tots els àmbits de les arts escèniques”.

“Amb este projecte no solament donem suport a l’escriptura teatral valenciana, sinó també als actors i actrius, ja que comptarem amb vint-i-huit professionals sobre l’escenari, sense oblidar dos eixos essencials: la descentralització i l’atracció de nous públics, ja que es tracta d’una proposta diferent, atractiva i fresca”, ha afirmat.

Teatre en un quadrilàter

Els autors seleccionats per a esta edició tenen, com ocorre també en els combats de boxa, un sobrenom que este dijous ha donat a conéixer la mestra de cerimònies del combat, Laura Bellés.

En concret, els triats enguany són: Mertxe Aguilar, ‘L’Ossa d’Arrancapins’; Anna Albaladejo, ‘Anita Rabia Tierna’; Arantxa Cortés, ‘La vulgar’; Alberto Giner, ‘El Prim del Pla-Carolines’; Álvaro Moliner ‘L’escorxador d’Extramurs’; Guadalupe Sáez, ‘L’aristotèlica de Mart’; Arturo Sánchez Velasco, ‘El templari de les Columbretes’ i Sergi Tellols, ‘El taronger bord de Vila-real’.

Els dramaturgs de Castelló, València i Alacant s’enfrontaran per parelles mitjançant dos textos de trenta minuts llegits per dos actors o actrius professionals en un quadrilàter de boxa. Els autors no coneixeran els actors que representaran el seu text fins dos hores abans de la representació.

El públic és el que votarà l’obra guanyadora en cada una de les fases que se celebraran en les tres capitals de província; totes, amb entrada gratuïta que es podrà arreplegar en la taquilla i també en la pàgina web de l’IVC una setmana abans del combat.

El primer combat de quarts de final serà el 25 de juny en el Teatre Principal de Castelló; el segon serà el 26 de juny en el Teatre Arniches d’Alacant; i el tercer i quart, en el Teatre Rialto de València els dies 1 i 3 de juliol.

Els guanyadors de cada combat s’enfrontaran en les semifinals, que seran en el Rialto els dies 10 i 11 de juliol, i la gran final serà el 16 de juliol també en el Teatre Rialto.

Este projecte va nàixer dins del prestigiós festival Temporada Alta de Girona de la mà del dramaturg Jordi Casanovas. Des de 2016 s’organitza també en la Comunitat Valenciana i ja tenen  el cinturó de la victòria Juli Disla, Mafalda Bellido, Adrián Novella, Borja López Collado, Sergio Serrano, Amparo Vayá i Marcos Luís Hernando. El pròxim 16 de juliol un nou autor o autora formarà part d’este cèlebre grup de ‘campions’.

Pujar