5 de desembre de 2020 5/12/20

L'Institut Valencià de Cultura triplica les ajudes al foment de les activitats musicals

  L'Institut Valencià de Cultura ha publicat al Diario Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) les ajudes al foment de les activitats musicals. El més destacat és que és triplica el pressupost de les ajudes respecte a l'any 2015. 

  Segons el conseller Vicent Marzà, "aquesta convocatòria és una mostra clara del suport que des de Cultura es vol oferir a la música valenciana en totes les seues expressions, perquè aquesta ajuda no sols suposa un important increment del pressupost, sinó que les bases de la convocatòria permeten obrir-se a iniciatives musicals i tipus de música que s'han desenvolupat al llarg de les nostres comarques i que, fins ara, no havien sigut considerats com a possibles beneficiaris d'ajudes institucionals". 

  El 2015 hi havia tres modalitats d'ajudes dividides en organització i realització de festivals musicals, a les quals corresponia la quantitat de 63.000 euros; organització i realització de cursos de perfeccionament musical amb 25.410 euros; i projectes de producció musical que tenia 15.000 euros. 

  En 2016, les modalitats s'amplien a sis: festivals, cursos de perfeccionament musical, concursos, projectes musicals de caràcter singular, gires fora de la Comunitat Valenciana i projectes de producció musical. 

  A l'ajuda a festivals i projectes musicals de caràcter singular li corresponen un total de 160.000 euros, als cursos de perfeccionament i concursos els correspon la quantitat de 80.000 euros, i a les gires fora del territori valencià i els projectes de producció musical els correspon la quantitat de 100.000 euros. 

  "Enguany tripliquem econòmicament el suport a la producció musical i als festivals musicals que es fan al llarg i ample del nostre territori, amb la intenció de donar suport més i millor a totes les agrupacions musicals professionals que fins ara rebien la nostra ajuda, però també per a incorporar aqueixes músiques i festivals que fins ara no havien gaudit d'ajudes institucionals i que des de fa anys treballen per visualitzar la música en valencià", ha explicat el director general de l'IVC, Abel Guarinos. 

  La distribució d'aquestes ajudes entre les diferents modalitats serà proporcional al nombre de propostes presentades i si en la convocatòria de 2015 s'establia un import màxim d'ajuda de 6.000 euros, en la de 2016 quasi es triplica i l'import màxim és de 15.000euros. 

  El termini de presentació de sol·licituds és de 45 dies naturals a partir de l'endemà a la publicació de l'ordre, per tant, el termini finalitzarà el pròxim 12 de setembre. 

  Al llarg de la setmana que ve es publicaran la resta d'ordres d'ajudes i subvencions de les activitats artístiques competència de l'Institut Valencià de Cultura. 

  Enllaç al DOCV: http://www.docv.gva.es/datos/2016/07/29/pdf/2016_6156.pdf

  Pujar