Castellano

L'hostaleria valenciana reclama un fons de rescat al Consell per allargar les restriccions tres setmanes més

L'hostaleria valenciana reclama un fons de rescat al Consell per allargar les restriccions tres setmanes més
  • En la Comunitat hi ha al voltant de 24.000 pimes hostaleres i de l'oci i 120.000 persones que depenen d'aqueixos negocis

La Coordinadora d'Hostaleria dels Barris de València reclama al Consell que actue amb el mateix sentit de responsabilitat que exigeix a la ciutadania i el Consell assumisca directament les pèrdues diàries que tindran els locals d'oci i hostalers durant l'ampliació de les restriccions fins al 16 d'agost (21 dies més) i que afecten durament la seua activitat.

D'aquesta manera, la Coordinadora demana al mateix Ximo Puig que no abandone a la seua sort a les més de 24.000 pimes hostaleres i de l'oci de la Comunitat Valenciana i a les 120.000 persones que depenen d'aquestes durant els 25 dies més de restriccions i limitacions de la seua activitat que han de suportar, sense tot just capacitat de resistència i un estrès psicològic difícil de portar també.

De fet, la Coordinadora dels Barris de València ja es va pronunciar ahir per a reclamar un pla de rescat integral per al sector més perjudicat econòmicament per la crisi del coronavirus per a compensar el desastre econòmic 17 mesos després de l'inici d'aquesta crisi i quan el Consell valencià no deixa de prendre mesures restrictives en contra de l'oci i l'hostaleria valenciana.

Tal com va avançar, els locals d'oci a la ciutat de València, cada dia que passa un establiment perd de mitjana entre 300 i 800 euros, la qual cosa suposa una xifra de fins a 400.000 euros en pèrdues acumulades per als locals d'oci pel pagament de lloguers, les cotitzacions socials, el manteniment i el constant caos d'obertures i tancaments al qual es veuen sotmesos. Una xifra que, en el cas dels locals d'hostaleria supera els 100.000 euros de mitjana.

Davant aquesta situació, insisteixen, de nou, que el Govern de la Generalitat, més enllà de sufragar les pèrdues d'aquests 21 dies, no pot demorar més, assenyalen, l'aprovació per via d'urgència d'un fons de rescat per a evitar la destrucció d'un elevat nombre d'empreses, que en aquests moments ja supera les més de 15.000 pimes de l'oci i l'hostaleria només a la Comunitat Valenciana, i de quasi 2.000 a la ciutat de València. Més, asseguren, quan les ajudes que s'han rebut fins ara no cobreixen ni el 6% de les despeses als quals van haver de fer fronts sol en 2020.

Pujar