elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'estiu es resistix i les pluges encara no ha dit l'última paraula: arriba una altra DANA

L'estiu es resistix i les pluges encara no ha dit l'última paraula: arriba una altra DANA
  • S'espera l'arribada d'un doll polar que farà descendir alguns graus les temperatures habituals per a esta època de l'any

Juny ha començat passat per aigua en la Comunitat Valenciana i en gran part del territori les pluges, acompanyades per tempestes i en alguns casos pedregue, han sigut les protagonistes de les últimes jornades de la primavera.

El pròxim 20 de juny arrancarà l'estiu i, si bé encara és prompte per a saber el temps que ens espera en la segona quinzena del mes, els experts de Meterod parlen de l'arribada d'una DANA amb pluges molt fortes que podrien canviar de manera radical el temps.

Així, des de Meteored avancen que “entre tàlvegs i danas, juny de 2024 acabarà sent molt humit en molts llocs de l'est, precisament a les regions en les quals la sequera és molt preocupant”.

Un doll polar farà baixar les temperatures

Segons el model de referència de Meteored, durant la segona quinzena un doll polar seguirà bastant ondulat, afavorint l'arribada de despenges des de l'Atlàntic. “Això podria donar lloc a un nou i destacat episodi tempestuós d'ací a uns dies en diverses regions, si es manté l'actual escenari”, indiquen.

Este tàlveg polar se situarà de ple en la península Ibèrica, per la qual cosa la Comunitat Valenciana es veurà afectada per la baixada de les temperatures, encara que en el litoral el despenge de les temperatures serà més moderat.

De fet, la massa freda farà baixar els termòmetres entre 1 i 3 °C per davall de la mitjana per a esta època de l'any.

Si bé encara existix incertesa, podria generar-se una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts). Algunes fonts assenyalen que s'esqueixarà però altres indiquen que agranarà d'oest a este tota Espanya.

Pujar