24 d’octubre de 2020 24/10/20

Tècnics de la Generalitat visiten la Casa de Cultura de les Alqueries per tal d’impulsar el projecte

Tècnics de la Generalitat visiten la Casa de Cultura de les Alqueries per tal d’impulsar el projecte - (foto 1)
  • L'Ajuntament aconseguix que la Conselleria assumisca les obres de remodelació que permeten obrir la biblioteca i adequar les instal·lacions abandonades des del 2002

MÉS FOTOS
Tècnics de la Generalitat visiten la Casa de Cultura de les Alqueries per tal d’impulsar el projecte - (foto 2)

L'Ajuntament de les Alqueries ha aconseguit que la Generalitat Valenciana done un pas més per tal de desbloquejar la finalització de la Casa de Cultura de la localitat que roman inacabada des del 2002. Dos tècnics de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports han visitat les instal·lacions este matí i han mantingut una reunió amb l’arquitecte municipal i l’aparellador responsable del projecte per tal d’anar avançant en la resolució d’un problema històric del municipi. L’alcaldessa, Esther Lara, acompanyada de la primera tinent d’alcaldessa, Betlem Albero, la regidora de Cultura, Noelia Albalate, i el regidor d’Urbanisme, Pedro Aldama, han acompanyat als tècnics i han mostrat la “satisfacció de vore com després de quasi vint anys de paràlisi, comencem a percebre els avanços. Hem seguit insistint durant els últims anys en la necessitat de donar solució a esta problemàtica que sempre ha estat una prioritat per a l’equip de govern i per a la ciutadania. La setmana passada, vam estar a una reunió a València i hui hem tingut esta visita, per tant, encara que amb prudència, veiem com anem complint els passos que ens marca l’administració”.

Després de la trobada de hui, l’Ajuntament ha adquirit el compromís de fer un projecte de rehabilitació de les obres actuals per tal de poder obrir les instal·lacions destinades a biblioteca municipal, sense renunciar a que les obres continuen en el futur. “Esta primera fase suposaria també l’adequació de tota la resta d’infraestructura que s’ha anat deteriorant pel vandalisme i tenim el compromís de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports que serà l’encarregada de consignar el pressupost per a licitar les obres el més prompte possible”, explica Lara qui afegix que “som conscients que el projecte inicial ha quedat obsolet i fora d’època, per tant, s’ha d’adaptar als temps actuals i treballar per fer-lo sostenible, optimitzant els recursos públics, però sense perdre l’ambició en vore finalitzades totes les fases i donar-li una solució que siga útil per a la ciutadania”.

Cal recordar que la Casa de la Cultura de les Alqueries està des de l'any 2002 parada, inacabada i abandonada. “Durant anys hem batallat amb directors generals de Cultura i amb presidents de Generalitat i no va poder aconseguir res de res. Amb el canvi de govern, gràcies al pacte del Botànic, el municipi de les Alqueries va obtenir un fil d'esperança després d'anys d'oblit tant de la Generalitat com de la Diputació de Castelló. En febrer de 2017 va fer una visita el president de la Generalitat, Ximo Puig, que marcar un full de ruta per a donar solució al problema. Després de tres anys de continues reunions per tal d’adaptar el projecte, ara comencem a vore els primers documents per tal de que prompte es puga fer esta licitació tan important per al municipi, ja que cal recordar també que la Casa de la Cultura és un edifici abandonat en el centre de la nostra localitat”, conclou l’alcaldessa.

Pujar