22 d’octubre de 2020 22/10/20

PP: "El PSOE es plega a Compromís i abandona als agricultors d'Alqueríes afectat pel cotonet"

PP: "El PSOE es plega a Compromís i abandona als agricultors d'Alqueríes afectat pel cotonet" - (foto 1)
  • La moció del PP, que donava veu als llauradors amb l'ús de tractaments efectius fins que es garantisquen uns altres alternatius, es rebutjada per PSOE i Compromís

El PSOE va decidir ahir anteposar la seua nòmina política a les necessitats dels agricultors de Alquerías del Niño Perdido “que es compten per centenars”. Antonio Gil, regidor del Grup Popular en el municipi, va presentar ahir una moció per a aplicar tractaments “eficaços contra la plaga del cotonet de Les Valls fins que es troben altres alternatius i biològics que siguen efectius contra aquest paràsit” que PSOE i Compromís van tombar.

“No s'entén que en un municipi com el nostre, amb un ampli percentatge de la superfície de cultiu afectada per aquesta plaga, es trobe amb uns polítics que abans que pensar en les solucions pensen en les seues nòmines”. Per a Gil, “els nostres agricultors no ens perdonaran que els desarmem davant la virulència d'un paràsit que amenaça amb acabar amb una collita que és aliment per a moltes famílies que viuen directament de l'agricultura”. No obstant això, ha considerat, “sembla que al PSOE poc li importa perquè l'única cosa que li interessa és assegurar-se l'alcaldia d'Alqueries i la presidència del Consell”.

La moció del PP va ser rebutjada i aprovada una de Compromís per a aplicar tractaments biològics. “Ens semblen oportuns, perquè els agricultors són els primers que no volen utilitzar pesticides contra les plagues. No obstant això, no es garanteix l'eficàcia d'aquest tractament en els camps, amb el que deixem desprotegits als nostres citricultors que no saben quin serà el resultat de la pròxima campanya”. Així mateix, "es neguen a realitzar a fer cap tràmit perquè els nostres agricultors tinguen mitjans per a combatre la plaga i rebutgen descomptes fiscals pel sobrecost dels tractaments realitzats”.

Per a Gil, “els polítics haurien de treballar per a donar solucions, no per a enquistar problemes”. En aquest sentit, “resulta paradoxal que el secretari de La Unió de Llauradors, Carles Peris, i ex regidor del PSOE en Alqueries es manifeste a València reclamant solucions reals que frenen la plaga i al seu poble, el seu propi partit, els rebutge”. “Només l'ambició política pot justificar actituds com aquesta que demostren l'allunyats que estan alguns polítics de la realitat del carrer. Nosaltres, per part nostra, continuarem defensant als agricultors i escoltant les seues demandes perquè es traduïsquen en accions encara que l'esquerra les tombe”, ha manifestat el regidor del PP.

Pujar