elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de les Alqueries implanta un servei de comunicació d'incidències a través del telèfon mòbil

  • L'aplicació Línia Verda entra hui en funcionament i estarà en proves durant les pròximes setmanes

L'Ajuntament de les Alqueries ha posat en marxa el servei Línia Verda per a la comunicació d'incidències a través del telèfon mòbil. Així, la regidora de Via Pública i Medi Ambient, Betlem Albero, explica que “hui ja es pot descarregar aquesta aplicació per a comunicar incidències mitjançant els dispositius que totes i tots portem en la butxaca i que ha de servir per a augmentar les vies de comunicació entre el consistori i la ciutadania. Durant unes setmanes, aquest servei estarà en el període de proves, però esperem que puga ser una gran ajuda per a anar millorant el nostre municipi i la qualitat de vida de les nostres veïnes i veïns”.

Així, les Alqueries s'uneix als més de 500 municipis que disposen del servei Línia Verda. A través d'aquest canal de comunicació directe, la ciutadania poden posar en coneixement del consistori aquells desperfectes que detecten en la seua localitat. Gràcies a aquesta eina de participació ciutadana, l'Ajuntament pretén conéixer les necessitats del municipi i així, poder donar solució a les qüestions comunicades. Per a poder utilitzar aquest nou servei és necessari procedir a la descàrrega de l'APP Línia Verda. Per a això, la persona usuària accedeix a Google Play o APP STORE en funció de la tecnologia emprada en el seu Telèfon intel·ligent (Android/iOS).  Una vegada localitzada, es duu a terme la descàrrega de manera gratuïta. A partir d'aqueix moment, l'usuari selecciona el municipi sobre el qual vol comunicar la incidència.

Per a comunicar una incidència, n'hi ha prou amb punxar sobre el botó “Nova Incidència”. Un desplegable amb les diferents tipologies d'incidències apareix en la pantalla. La persona usuària selecciona aquella sobre la qual vol comunicar. De manera automàtica, l'APP detecta les coordenades exactes en les quals se situa el desperfecte. El següent pas és adjuntar una foto de la incidència i observació sobre aquesta. Ja només queda donar al botó d'enviar. Una vegada enviada, personal de l'Ajuntament rep notificació del desperfecte comunicat. A partir d'aquest moment, s'inicien els tràmits per a donar solució a la incidència detectada. La persona, al seu torn, rep notificació en el seu telèfon mòbil sempre que es produïsca un canvi en l'estat d'aquesta.

A través de Línia Verda, també es poden plantejar qualsevol consulta mediambiental. N'hi ha prou amb seleccionar l'opció de “Fes la teua consulta”. En un termini màxim de 24 hores tindrà resposta per part d'un equip d'experts en la matèria de forma completament gratuïta. Al servei Línia Verda també es pot accedir a través del domini www.liniaverdalesalqueries.es. A més de comunicar una incidència o plantejar una consulta, l'usuari disposa d'un ampli contingut de consulta mediambiental. Línia Verda també ofereix els seus serveis a través de contacte telefònic en el número 902 193 768 en horari de 8.00 hores a 17.00 hores (cost de l'anomenada 0,07 €/min).

Una altra de les possibilitats que ofereix aquesta eina és l'enviament de comunicacions informatives per part de l'Ajuntament a la ciutadania que així ho desitge. D'aquesta manera, a més d'implantar un canal per a resoldre incidències de manteniment en el municipi també s'estableix una nova via de comunicació, que se suma al canal de whatsapp municipal, per a fer arribar la informació de servei públic que es considere oportuna com el tall de trànsit d'un carrer, l'horari de determinats espectacles municipals, o el tall d'aigua o llum que es puga produir en qualsevol punt.

Pujar