18 de gener de 2021 18/1/21

L'Ajuntament de les Alqueries desbloqueja el PAI Caixer

  • El ple municipal aprova el conveni pel qual es liquida l'import de les obres realitzades per l'agent urbanitzador i s'inicia la gestió del PAI per part del consistori

L'Ajuntament de les Alqueries ha aprovat en ple amb els vots favorables del PSOE, Compromís i Ciutadans i l'abstenció del PP el conveni pel qual es liquida l'import de les obres realitzades en el PAI Caixer per part de l'agent urbanitzador i poder iniciar així la gestió directa per part del consistori. L'alcaldessa, Esther Lara, explica que "després de molt de temps de negociació, hem arribat a un acord per a posar fi a aquesta operació urbanística amb el pagament dels treballs que s'havien dut a terme en la zona i que finalment s'han valorat en 298.000 euros i pels que al principi es demandava al consistori 800.000 euros. Gràcies al conveni que signarem amb l'empresa, la gestió de la zona tornarà a ser municipal i podrem posar fi a un conflicte que s'havia enquistat i que suposava un perjudici per a la ciutadania de les Alqueries".

Aquesta operació s'inclou dins d'una modificació de crèdit de 450.000 euros que ha aprovat el ple municipal i que s'ha pogut executar gràcies a 346.000 euros de romanents de tresoreria i a 109.000 euros de baixes de crèdit en partides com a Festes, Publicitat i en Òrgans de Govern pel salari que s'ha deixat de percebre des de l'alcaldia. Lara indica que "aquesta modificació ens permetrà reforçar els serveis municipals per a oferir més seguretat en aquesta situació sanitària i destinarem part dels fons a la contractació de personal de neteja i per a augmentar el de l'Escoleta".

A més, en la modificació de crèdit existeix una partida de 22.000 euros per a la millora del sistema contra incendis del pavelló municipal o 19.000 euros per a consolidar l'obra feta i restaurar i millorar l'arc tapial que hi ha en el Replà, entre altres coses. La primera edil conclou assegurant que "gràcies a la gestió que fem en els últims anys en aquesta operació complim amb la regla de despesa i ens permet invertir en millorar la vida de les nostres veïnes i veïns. Aquest equip de govern en el qual estem el PSOE i Compromís tenim molt clar que posarem per davant sempre la qualitat de vida de la nostra ciutadania i intentarem oferir els màxims serveis possibles dins de les possibilitats d'un Ajuntament com el nostre".

Pujar