elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís lamenta el “pas enrere” en la tornada servei de recollida de residus en contenidors

Compromís lamenta el “pas enrere” en la tornada servei de recollida de residus en contenidors
  • La coalició ha agraït al veïnat la presentació de més de 240 al·legacions, “més que en contra el sistema de recollida del porta a porta”

Les Alqueries ha donat “un pas enrere” en la tornada del sistema de recollida de residus en el que “tornaran els contenidors als carrers, i empitjorarà el reciclatge per al nostre municipi”, ha lamentat la portaveu de Compromís al municipi, Àngels Beltran.

El passat ple municipal es va aprovar amb els vots en solitari del PP tornar a sistema contenidors de residus i l’ordenança municipal del mateix. “Un projecte que és innecessari, executat amb presses i moltes errades, i que perjudicarà econòmicament els veïns i veïnes del municipi amb unes despeses que amb recursos limitats d´aquest ajuntament se podrien invertir en serveis molt més importants”, ha apuntat la portaveu valencianista.

Per altra banda, Compromís ha volgut donar les gràcies per la resposta dels veïns i veïnes en la presentació d’al·legacions a aquest “vell” sistema, ja que s’han presentat “més de 240 al·legacions, més de les que es van presentar en contra del sistema de recollida del porta a porta”, ha assegurat Beltran. I “volem denunciar que l’alcaldia ens ha recriminat un dret fonamental com és el de presentar al·legacions i el dret de participar en assumptes públics del municipi”.

En tota Europa, “des de fa més de 20 anys es recicla amb un sistema més restrictiu que ací, i nosaltres anem a donar un pas enrere”. Beltran ha insistit en que “els sistemes de recollida individualitzada, del porta a porta, són els que s'hauran d'implementar en els pròxims anys, però ací en lloc de millorar un sistema existent es canvia per interès polític i per no voler fer política mediambiental, com ho estan fent municipis pareguts al nostre”.

“El PP ha aprovat un canvi sense saber les conseqüències econòmiques per a este poble i sense tindre en compte el principi bàsic de que el que més contamina, més paga”, ha finalitzat Beltran, deixant clar que “seguirem de prop el sistema de recollida per a que el contracte es compleixca fil per randa”.

Pujar