elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries celebra els seus 35 anys de segregació amb unes festes des de casa

Les Alqueries celebra els seus 35 anys de segregació amb unes festes des de casa
  • Les Festes de la Segregació es van suspendre a l'abril però el consistori ha organitzat activitats per a gaudir des de casa i commemorar l'aniversari de manera segura

MÉS FOTOS
Les Alqueries celebra els seus 35 anys de segregació amb unes festes des de casa - (foto 2)

Les Alqueries celebra enguany els seus 35 anys com a poble des de la segregació de Vila-real en 1985. Les tradicionals festes de la Segregació es van suspendre el mes d'abril a causa de la situació de crisi sanitària i així reduir el risc de contagi. Encara així, el consistori ha organitzat activitats durant aquests dies perquè la població puga gaudir des de les seues cases aquest aniversari. L'alcaldessa, Esther Lara, explica que “és una celebració molt important per al nostre municipi perquè representa i commemora la lluita de diverses generacions d'un poble que a base de treball van tirar avant la Segregació”.

Des del 20 al 25 de juny s'han organitzat contacontes i ‘escape room’ sobre la història del poble, una globotá, ‘tardeo’ online i un castell de focs artificials, finalitzant hui amb l'acte institucional d'ofrena al Monòlit i homenatge a totes les generacions que van aconseguir la independència del poble i el llançament dels 35 tronadors tradicionals. En ell, l'alcaldessa ha destacat “l'esperit lluitador de les Alqueries que ha demostrat que som un poble exemplar tots aquests anys, i ara, encara des de la distància que hem viscut aquests mesos continuem units i unides pel bé comú”. Enguany, el consistori també ha creat un mural que conté una imatge icònica d'aquell 25 de juny de 1985 per a recordar els orígens del poble.

Pujar