elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ENTREVISTA

L'economia podria arrossegar la crisi pel coronavirus almenys durant un any

L'economia podria arrossegar la crisi pel coronavirus almenys durant un any
  • Els experts apunten a un prolongació de la situació d'inestabilitat però es mostren cauts a l'hora de fer balanços per als pròxims dies

La crisi del coronavirus, a més dels seus efectes sobre la salut, està generant també grans dificultats en altres sectors com la bossa. Les bosses de tot el món porten setmanes veient com la inestabilitat s'apodera d'elles, de fet l'IBEX 35 va viure fa només uns dies una de les majors caigudes de la seua història.

Aquesta fluctuació posa en escac no sols a les empreses que cotitzen, sinó també a l'economia espanyola en general, i és per això que des d'elperiodic.com hem volgut conéixer com, quant i fins quan continuarà aquesta situació d'inestabilitat econòmica.

Per a això, hem parlat amb el trader professional i professor de Traders, Rubén Vilela, i això és el que ens ha comptat:

Pregunta: Quines són les principals conseqüències del coronavirus en la bossa?

Resposta: La principal conseqüència resideix en la inestabilitat dels valors, que dóna com a resultat una sensació de pànic i una conducta irracional en els inversors, per la qual cosa qualsevol tipus de moviment en la borsa es produeix molt més ràpidament i sense lògica aparent. Encara que la possibilitat d'una caiguda era ja valorada des de fa temps, això va fer la tempesta perfecta.

P: És possible que hi haja una major ensulsiada en els pròxims dies?

R: Sí, de fet, ja es valorava la possibilitat d'una caiguda des de fa temps. De cara al futur immediat, vivim un moment en el qual el pànic i la incertesa creixen per moments, per la qual cosa cal esperar per a veure com evoluciona el mercat en els pròxims dies.

P: Aquesta caiguda deixarà tocada l'economia per molt de temps o arribarem a recuperar-nos en els pròxims mesos?

R: Els moviments econòmics i canvis en la bossa tenen conseqüències immediates i que es dilaten en el temps, encara que això varia depenent de cada moment. No obstant això, tenint en compte la situació actual, el més probable és que l'economia patisca les conseqüències derivades de la crisi del coronavirus durant aproximadament un any. No obstant això, és fonamental difondre un missatge d'optimisme i assenyalar que ens recuperarem d'aquesta situació.

P: Quines mesures es poden prendre per a frenar aquesta caiguda de l'Ibex 35?

R: Ara mateix el principal és analitzar la situació i buscar potencials solucions que permeten frenar la caiguda de l'Ibex 35. De moment, poc es pot fer quan els inversors retiren els diners, per la qual cosa cal buscar estratègies per a mantindre l'estabilitat.

P: És necessari parar d'invertir o, si saps com, és recomanable?

R: Ara mateix, el principal és la cautela, per la qual cosa cal deixar que actuen els professionals.

P: Podríem comparar aquesta situació a la viscuda amb l'última crisi?

R: És molt difícil comparar, ja que són situacions diferents. Estem en un món en el qual els canvis es produeixen amb una velocitat sorprenent, per la qual cosa cal ser cautelós fins que no s'aconseguisca un punt d'estabilitat a tot el món.

Pujar