elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP de la Vall reivindica alternatives al ‘càstig fiscal’ del PSOE en la factura de la llum

El PP de la Vall reivindica alternatives al ‘càstig fiscal’ del PSOE en la factura de la llum
  • “Hi ha una altra manera de fer les coses, gestionant per a ajudar a les famílies i autònoms en lloc d'asfixiar al ciutadà convertint la llum en article de luxe”, afirma Clavell

El Partit Popular de la Vall d'Uixó ha eixit hui al carrer per a atendre les queixes ciutadanes per la pujada històrica de la factura de la llum “i oferir alternatives a les polítiques d'asfíxia fiscal que imposa el PSOE”.

Óscar Clavell, diputat en el Congrés i president del PP en la Vall, al costat de Herminio Serra i Israel Martínez, regidors del PP, i el sotssecretari d'Organització del PPCS, Héctor Folgado, han pres part en aquesta iniciativa que el PP de Castelló porta a tots els racons de la província “amb l'objectiu de traslladar al ciutadà que altres polítiques són possibles”.

“El PSOE ha convertit un recurs bàsic com la llum en un article de luxe. Els que s'etiqueten de progressistes han imposat una despesa extraordinària a les famílies i als autònoms que han vist com es disparava la seua factura de la llum a uns nivells *insostenbiles”. I en aquest escenari, assenyala Clavell, “són urgents les polítiques de rebaixa fiscal que promou el PP i que asseguren, d'una forma eficaç i garantista, la reducció del cost energètic”.

En efecte, la campanya promoguda pel PPCS i que hui han pogut conéixer els veïns de la Vall d'Uixó, planteja usar els drets de CO₂ per a reduir la factura elèctrica, la qual cosa suposaria un estalvi de 2.000 milions d'euros al qual caldria sumar el traspàs als Pressupostos Generals d'Estat (PGE) dels costos no energètics, amb un import de 3.400 milions d'euros. També es contempla la supressió de l'impost sobre el valor de la producció elèctrica, amb 1.600 milions d'euros, i un IVA reduït al 10% amb caràcter permanent, la qual cosa generaria un estalvi de 2.000 milions d'euros.

“És possible recaptar 9.000 milions d'euros per a oxigenar al contribuent i frenar les pujades draconianes de la llum. Perquè l'esquerra i les seues polítiques estan generant ruïna a molts autònoms que viuen d'alçar la persiana del seu negoci cada dia, i està portant a la vulnerabilitat a moltes famílies que temen encendre la llum pel cost que això els puga implicar a final de mes”, tal com ha declarat Serra.

Pujar